DOLAR
32,5159
EURO
34,8944
ALTIN
2.439,01
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Osmanlı Devleti’nin Kuruluşunun 715. Yıl Dönümü

Osmanlı Devleti’nin Kuruluşunun 715. Yıl Dönümü

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Osmanlı Devleti‘nin kuruluşunun 715. Yıl dönümü mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 715. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ”Tüm ülke için önemli olduğu gibi Bilecik için ayrı bir önem taşıyan ve tarihi bir gelişme olan Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 715. yıldönümünü en içten duygularla kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Başkan Selim Yağcı, bu kutlu olayla birlikte, Osmanlı Devleti’nin kurulması gibi büyük tarihi bir olaya şahitlik etmiş topraklara hizmetkar olmanın mutluluğunu da beraberinde yaşadığını belirterek, şunları söyledi:

”Her zaman ve her fırsatta, ‘Kuruluş ve Kurtuluşun beşiği’ olarak ifade ettiğimiz Bilecik, böyle tarihi bir olayın geçtiği, önemli bir toprak parçasıdır. Osmanlı İmparatorluğu, 1299 yılında zor koşullar altında birçok Anadolu Beyliğinin arasında kurulmuştur. Bugün, 715. Kuruluş yıl nümünü kutlamakla şeref duyduğumuz bu gelişme, asırlarca dünyanın adalet, huzur ve medeniyet görmesinin de anahtarı olmuştur. Yine birçok kez tekrar ettiğimiz gibi Bilecik, ‘Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek şehir‘ olduğu kadar, Osmanlı İmparatorluğu’na Kuruluş toprakları olurken, Türkiye Cumhuriyeti’ne de Kurtuluş topraklarının adı olmuştur. Bu anlamda her yıl kutlanan ‘Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıl dönümleri, bizler ve Bilecikliler için ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü Bilecik, bu kutlu olaya beşiklik ettiği gibi bizler de bu topraklara hizmet ediyoruz. Bu şehrin hizmetkarları olarak, bu öneme binaen görev ve sorumluluklarımızı her zamankinden daha fazla hatırlayarak, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu topraklara hizmet ediyoruz ve bu hizmetkarlığın mutluluğunu, bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bütün bu duygu ve düşüncelerle, Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 715.yıl dönümünü en güzel duygularla kutluyorum” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.