DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Osmaneli’yi Lojistik Merkezi Yapacak

Osmaneli’yi Lojistik Merkezi Yapacak. Bilecik’in Osmaneli İlçesine bağlantılı yapılacak olan Osmaneli-Yenişehir-Bursa Yüksek Hızlı Tren hattının Osmaneli’yi cazibe merkezi haline getirmesi bekleniyor. Osmaneli İlçesinde ayrıca YHT İstasyonu kurulacağını açıklayan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin konu ile ilgili şunları kaydetti:

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden ve konumu itibariyle de 18 medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent Osmaneli. Tarih boyunca yolların buluştuğu önemli bir lojistik merkezi. Geçmişte İpek Yolu, Haç Yolu, Sufi Yolu, Roma Ordu yolu ve kısaca Anadolu, Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu’ya uzanan yolların geçiş noktası olmuş.

Günümüzde ise; İstanbul-Eskişehir-Ankara, Konya-Antalya, İznik-Gemlik-Bursa, İzmir karayollarının, İstanbul-Ankara-Anadolu eski Hicaz demiryolu, İstanbul-Eskişehir-Ankara YHT ve Konya ve de sonrasına uzanan YHT hatlarının içinden geçtiği kenttir.

Yapılmakta olan Osmaneli-Yenişehir-Bursa ve sonrası Gemlik, Bandırma-Balıkesir-İzmir YHT hattı ile tam bir lojistik merkezi oluyoruz. Yeni yapılacak YHT ile ilgili kısa bir bilgi verirsek; Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun 2021 bütçe sunumunda; Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak; Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı yapmayı planladıklarını belirten bakanımız, “Proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa, hem de Bursa-İstanbul yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak” dedi.

Osmaneli’yi Lojistik Merkezi Yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda bakanlığının 2021 yılı bütçe sunumunda Bursa-Yenişehir-Osmaneli YHT projesine ilişkin de bilgiler vererek “Bilecik’ ve Osmaneli sanayisi kat be kat artacak” dedi.

Karaismailoğlu, Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak yapılacak projeyle ilgili açıklamasında, şunları kaydetti:

“Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli arasında 200 km/saat hıza uygun yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı yapmayı planladık. Bu hat, Bursa ve Bilecik’in sanayi performansını kat be kat artıracak. Bu hızlı tren hattı ile çevre illerdeki otomotiv, makine, madencilik ve kimya sektörlerine hizmet verilecek ve bölgelerdeki imalatların demiryolu ile taşınması sağlanacak. Proje tamamlandığında hem Ankara-Bursa hem de Bursa-İstanbul yaklaşık 2 saat 15 dakika olacak. Projenin tamamlanmasıyla 3 milyon Bursalı hızlı tren konforuna ve hızına kavuşacak” ifadelerini kullandı.

İhalesi yapılan Osmaneli-Yenişehir-Bursa YHT Kalyon Holding – Kalyon İnşaat AŞ tarafından yapılacak. Yakında inşaata başlanacak YHT hattı Osmaneli’yi lojistik merkezi yapacak ve ilçemizde YHT istasyonu kurulacak. Osmaneli halkı ve sanayicisi yoğun bir şekilde YHT den yararlanacak.

Belediye Başkanı Münür Şahin Osmaneli ulaşım acısından kazandığı konumuyla sanayicimizin ilgi odağı oldu. Tayraş AŞ, Has Çelik AŞ, Akgün Seramik AŞ, BİEN Seramik AŞ, Mepsan AŞ, Vatan Plastik AŞ, Ekol Alüminyum AŞ, 404 Kimya Sanayi AŞ, Ayde Alüminyum AŞ, Özmaksan Ltd Şti., Odöksan AŞ, Rehau AŞ, CP Gıda Sanayi AŞ, Delta Plastik AŞ gibi birçok sanayi kuruluşu ile Osmaneli büyüme ve yükselişini sürdürecek. Osmaneli bölgemizde en değerli ve gelişime en açık kent. Osmaneli’ye yatırım gelecek için en avantajlı ve getirisi en yüksek yerleşim yeri.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.