DOLAR
32,4948
EURO
34,9777
ALTIN
2.439,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

OSMANELİNDE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Kadın haklarının hatırlanması ve hatırlatılması adına özel bir gün olarak tayin edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Osmaneli Belediyesi Sosyal Hizmetler Salonunda kutlandı.

Epey yoğun ilgiye mazhar olan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programında konuşma yapan Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN, İslam inancında ve felsefesinde kadının çok özel ve önemli bir yeri olduğuna değindi. Batılı ülkelerin bu hakkı çok geç tarihlerde elde ettiği buna nispeten doğulu ülkelerde bu hakkın tayininin İslam dininin gelişine kadar uzandığını dile getirdi.

Aynı zamanda Ak Parti Osmaneli İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Büyükgüney ve Bilecik İl kadın Kolları Başkanı Gülcan Namal, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yaptılar. Kadına verilen değerin ve önemin sadece bir güne sığdırılamayacağını bunun her zaman daim olması gerektiğini dile getirdiler.

İki bayan konuşmacı misafir Avukat Ümran Karayiğit ve İlahiyatçı-Eğitimci Emine Hocaoğulları, İslam Dininde ve Türk Hukukunda Kadının Yeri başlıkları altında bayanlarımızla hoş bir sohbet gerçekleştirdi. İslam dininde kadına verilen değer ve özenin çağlar boyunca her zaman daha farklı olduğu söylendi. Osmaneli Belediyesi konuşmacılara programa kattıkları değerden dolayı teşekkür etti.

Programın kapanışı ise 1308 Osmaneli Belediye Spor Halk Oyunları Ekibinin gösterilerini sergilemesiyle sona erdi.

1997 1-IMG_1963 1967 1974 1989

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.