DOLAR
32,3416
EURO
35,1000
ALTIN
2.310,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli’de tarıma büyük katkı sağlayacak

Osmaneli’de tarıma büyük katkı sağlayacak

Osmaneli Belediyesince yapılmakta olan 30 iş yerinden oluşan ‘Meyve Sebze Toptancı Hali’ inşaatı hızla devam ediyor.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, belediyece, idaresi ve yönetimi yapılacak halde, tarımda yeni pazar olanakları oluşturmayı, güvenilir alıcı sayısını arttırmak suretiyle çiftçilerin ürünlerine değer kazandırmayı ve ürünlerin fiyatlarını dengeli tutmayı hedeflediklerini kaydederek, ”Geçtiğimiz hafta hal binamızdaki dükkanlar için kiralama ihalesi yapılmış ve dükkanlardan 5’i alıcılara kiralanmıştı. Temmuzun ilk haftasında inşaatı tamamlanacak hal Osmaneli de tarıma büyük katkı sağlayacak. Hal binamızda güçlü alıcıların yer almasını hedefliyoruz.Yakın illerde yaptığımız çalışmalar, özellikle Bursa, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Eskişehir illerimizde bu sistemin nasıl işlediğini de bize gösterdi. Büyük tarımsal ürün alan alıcıların yer aldığı bu hallerden bazı şirketlerin Osmaneli Halimizde yer almasını temin edeceğiz. Güçlü alıcılarla çiftçimizin ürünlerinin satışında tahsilat sıkıntısı olmasın istiyoruz. Her yıl ürününü verip yüzbinlerce lirasını alıcılara kaptıran köylülerimiz var. İnşallah bunu azaltacağız.” dedi.

Şahin açıklamasına şöyle devam etti:

Tesislerimiz standart ambalajlama ile ürünlerimize değer katacak

Bu dönemde Toptancı Halimizde 1932 yılından bu yana ilçemizde faaliyette bulunan Tarım Kredi Kooperatifimizin yer almasını sağlıyoruz. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü olan eski Bilecik Milletvekilimiz Dr. Fahrettin Poyraz ile sürekli kooperatifin Osmaneli de tarımsal faaliyetlerde çok daha önemli roller alması hususunu görüşüyoruz. Bu anlamda Kütahya Bölge Müdürümüzü öncelikle hafta içi ziyaret ettik. Sonrası Bölge Müdürümüz bizleri ve tesislerimizi ziyaret etti. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ilçemiz tarımı için büyük destek oluyor. Yaptığımız görüşmeler sonucunda ilk etapta Tarım Kredi Kooperatifimiz, toptancı halimizden 3 adet dükkan kiralıyor. Beşevler Köyümüzdeki Osmaneli Belediyesine ait yaş sebze ve meyve paketleme ve kurutma tesisimizde büyük marketlerin Tarım Kredi Kooperatifimizin bölgemizden aldığı ürünlerin paketlemesini yapacağız. Bölge Müdürümüzce çok beğenilen tesislerimiz standart ambalajlama ile ürünlerimize değer katacak. Bu arada özellikle arpa ve buğdayda Kooperatifimiz iyi bir fiyatla alımlarda öncü olacak.

Hem Osmaneli,hemde Bilecik il ve ilçeleri için tarımda yeni bir çığır açacak

Osmaneli Belediyesi Şirketimizde Toptancı Halimizden dükkan kiraladı.Osmaneli Belediyesi de çitçimize destek için İstanbul’daki birkaç büyük alıcı firma için tarımsal ürün alımı yapacak.Tarım Kredi Kooperatifimizin de alıcı olarak devreye girmesi ve halimizdeki diğer alıcılarla birlikte Osmaneli de ürün alımları artacak ve ürün fiyatları makul seviyelere gelecek.Şimdiden 30 iş yerinden yaklaşık 10 adeti kiralanan ve ayrılan Toptancı Halimizde inşaat bitinceye kadar yer kalmayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onaylı ilimizin tek Toptancı Hali hem Osmaneli,hemde Bilecik il ve ilçeleri için tarımda yeni bir çığır açacak.

Köylümüzün refahı ve mutluluğu için, Osmaneli Belediyesi gerekeni yapıyor ve yapmaya devam edecek

Osmaneli Belediyesi olarak koyduğumuz;” Tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara yönelmek”hedefimize Toptancı Halimiz ve Paketleme,Kurutma Tesisimizle ile biraz daha yaklaşmış olacağız.Tarım Kredi Kooparatifimiz ile işbirliğimiz yeni olanakları ve yeni alım avantajlarını getirecek.Osmaneli ve Bilecik için Tarımda yatırımlarımız ve katkılarımız artarak devam edecek.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle;”Köylü Milletin Efendisidir”sözünden yola çıkarak,köylümüzün refahı ve mutluluğu için Osmaneli Belediyesi gerekeni yapıyor ve yapmaya devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.