DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Osmaneli’de Hayatını Kaybeden Sayısı 2’ye Ulaştı

Osmaneli’de Hayatını Kaybeden Sayısı 2’ye Ulaştı. Vatandaşlarımız Durumun Ciddiyetinin Farkına Varmalı. Bilecik’te tüm vatandaşlarımızın yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirlerine mutlaka uyması gerekiyor. Çünkü evde kalmanın, hastanede olmaktan daha iyi olduğunu vatandaşlarımızın çok iyi bilmesi gerekiyor.

Dün yayınladığımız haberde Osmaneli’de bir İsa Uğurlu adlı vatandaşımızın yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurmuştuk. Bugün edindiğimiz bilgilere göre, Osmaneli’de yeni tip koronavirüs’ten hayatını kaybeden kişi sayısı 2’ye ulaştı.

Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Düzmeşe köyünden 80 yaşındaki Fatma Çakar’ın yeni tip koronavirüs sebebiyle vefat ettiği öğrenildi.

Sağlık çalışanlarının, polisin, jandarmanın, belediyelerin, hatta devletin tüm kurumlarının yoğun bir şekilde aralıksız çalıştığı bu dönemde can sıkıntısından yakınan vatandaşlarımız bilin ki devlet sizin için fedakarca çalışıyor.

Çalışanlarımız ve zorunlu durumlar haricinde, vatandaşlarımızın devletimizin aldığı kararlara bu dönem içerisinde uyması büyük önem teşkil ediyor. Bu şekilde hem sağlık çalışanlarının çalışmalarını daha sağlıklı ve verimli yapmalarını sağlamış, hem de devletin tüm kurumlarına yardımcı olarak, hem virüsün yayılımın önüne geçmiş hem de bu dönemde fedakarca çalışan tüm kamu personelinin işlerini kolaylaşırmış olursunuz.

Dünya Sağlık Örgütü yeni tip koronavirüs ile ilgili olarak kişilerin herhangi bir semptom göstermeye başlamadan 1 – 14 gün öncesinden hastalığa yakalanmış olabileceğini, koronavirüs hastalığının (COVID-19) en yaygın semptomları ateş, yorgunluk ve kuru öksürük olduğunu belirterek, çoğu kişinin (yaklaşık %80) özel bir tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşebildiğini ve yaşlılar ile astım, diyabet veya kalp hastalığı gibi başka sağlık sorunları olan kişilerin koronavirüs hastalığını ağır geçirme olasılığının daha yüksek olabildiğini kaydediyor.

Virüs’ün gücünü temastan aldığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından sürekli belirtiliyor. Öksürük, ateş, yorgunluk gibi belirtiler gördüğünüzde öncelikle kendinizi hemen, çevrenizdeki kişilere virüsü bulaştırmamak, yayılımın önüne geçmek için tedbir amaçlı izole etmeniz gerekiyor. Daha sonra maske kullanarak sağlık personelleri ile iletişime geçmeniz tavsiye ediliyor.

Yorumlar

  1. . dedi ki:

    BU KİŞİLER ayrıca hep evde olan da kişilermiş…ancak kronik hastalarmış diye duyuldu… MESELE BAĞIŞIKLIK DENİYOR…ayrıca sigara içmemek deniyor

  2. . dedi ki:

    65 yaş üstündeysen mutlaka evde kalınacak diye zaten deniliyor,ve yaşatılıyor ..ülke olarak herkes zaten evde.kimse başka yerde değil. allah(c.c)şifa versin herkese,dirilik versin yetkililere