DOLAR
32,3184
EURO
35,1145
ALTIN
2.295,76
BIST
9.049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli Yerel Kalkınma Kategorisinde 1. lik Aldı

Osmaneli Yerel Kalkınma Kategorisinde 1. lik Aldı. Bugün İstanbul Hilton Otel Toplantı Salonunda yapılan törende, Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği “Altın Karınca Yerel Kalkınma” ödül töreninde Osmaneli Belediyesi, 381 proje arasında birincilik ödülünü aldı.

Osmaneli Belediyesi Meclis Üyeleri ve Proje Yöneticilerinin katıldığı törende Türkiye 1. liği ödülünü Başkan Münür Şahin, Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Doc. Dr. Tahir Büyükakın ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’dan aldı.

Ödül alan proje için Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin şu açıklamayı yaptı;

“Osmaneli Belediyesi proje ve yatırımları ile örnek alınan belediyedir.Bugüne kadar birçok projemizle ödüller alan belediyemiz bugün önemli bir başarıya daha imza attı.

Osmaneli Yerel Kalkınma Kategorisinde 1. lik Aldı

“1075 Yılından Günümüze, Kesintisiz Türk Kenti Osmaneli” projesi

Osmaneli (Lefke) kuruluşu M.Ö. 8000’li yıllara dayanan çok eski bir yerleşim yeridir. Sakarya Nehrinin içinden geçtiği Karasu, Göksu, Göynük suyunun ilçe sınırlarında Sakarya Nehrine kavuştuğu kenttir. İpek Yolu, Sufi Yolu, Hac Yolu, Roma Ordu Yolu ilçemiz içinden geçmiştir. Günümüzde ise Anadolu’ya açılan karayolları, demiryolları ve Yüksek Hızlı Tren hatları üzerinde lojistik merkezi konumundadır.

Kuruluşundan bugüne 18 medeniyete ev sahipliği yapmış olan Osmaneli (Lefke), bu medeniyetlerden günümüze kalan camiler, kilise, kaleler, köprüler, tarihi konaklar, şifalı içme suları vb. birçok tarihi ve kültürel varlığı ile bir turizm kentidir.

Osmaneli Belediyesi proje kapsamında gerçek tarihini ortaya koyacak çalışmaları işbirliği yaptığı 35 üniversite ile ortaya çıkarmıştır. İlk kez Türk hakimiyetine 1075 yılında Selçuklulara giren ilçemiz, o günden günümüze kesintisiz Türk Kenti olma özelliğini sürdürmüştür.

Osmaneli Belediyesi değişik fonlardan 35 adet Osmaneli (Lefke) konağını satın almıştır. Kendi kurduğu restorasyon ekipleri ile kendi imkanları ile 20 adet konağı restore etmiştir. Buna BEBKA ve Turizm Bakanlığı destekleri ile sağlanan finansla sokak sağlıklaştırma çalışmalarında 25 adet konağı restore etmiştir. İlçemizde yaklaşık 50 adet konağın restorasyonu tamamlanmıştır. Restorasyonları tamamlanan Tarihi Konaklar; konak otel, mahalle konağı, aşçılık okulu, gençlik merkezi, kaybolmakta olan sanatlar için işyerleri, iş geliştirme merkezi, kadın girişimciler kooperatifi vb. faaliyetlere tahsis edilmiştir.

“1075 Yılından Günümüze, Kesintisiz Türk Kenti Osmaneli” projesi ile tüm bu faaliyetler gerçekleştirilirken, Sakarya Nehri kıyısında oluşturulan 250.000 m² park alanında spor, sosyal, kültürel birçok tesis yapılmıştır.

Tarihi “Lefke Bezi” İstanbul Ticaret Üniversitesi Moda-Tekstil Bölümü destekleri ile kadınlarımız tarafından tekrar dokunmaya başlanmıştır.

Kurduğumuz Kadın Girişimciler Kooperatifimiz ile yöresel ürün üretme merkezimizle tarımsal ürünleri mamule dönüştürerek turizm de hediyelik ürün sayısı arttırılmıştır. Osmaneli bu proje ile birlik ve beraberlik içinde tüm paydaşların katılımı ile sürekli gelişim içinde, her alanda olduğu gibi tarihini de ortaya çıkartmıştır.

“1075 Yılından Günümüze, Kesintisiz Türk Kenti Osmaneli” gerçeği ilçemize büyük değer katmıştır. Geçmişteki medeniyetlerden günümüze devreden birçok tarihi ve kültürel varlık bu proje ile ortaya çıkartılmıştır. Özellikle restorasyonlarla gün yüzüne çıkarılan “Osmaneli Konakları” ilçemiz turizm açısından büyük katkı sağlamaktadır.

BEBKA destekleri ile yapmış olduğumuz,”Tarihi Lefke Çarşısı İşgem Projemiz” ve “Genç ve Kadın Girişimciler Merkezi” projemiz, bugün ödül aldığımız “1075 yılından günümüze, kesintisiz Türk kenti Osmaneli” projemizin bir bölümünü kapsıyor. Bir kez daha BEBKA’ya destekleri için teşekkür ediyoruz.

Değerlerimizi ortaya çıkarmada emeği geçen tüm paydaşlara ve özellikle de değerli akademisyenlere, belediyemiz çalışanlarına, meclis üyelerimize ve proje ekibimize teşekkür ediyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.