DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Osmaneli Kapalı Pazarında Esnaf Sayısı Arttırıldı

Osmaneli Kapalı Pazarında Esnaf Sayısı Arttırıldı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Cuma Pazarında yapılan yeni düzenleme ile Kapalı Pazardaki esnaf sayısını arttırdıklarını söyledi.

Osmaneli Kapalı Pazarında Esnaf Sayısı Arttırıldı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli Kapalı Pazarında mevcut yerleşime göre 460 adet tezgah kurulacak alan olduğunu, bu alanın 4 holünde sebze-meyve, 4 holünde de konfeksiyon ürünleri satıcıları yer aldığını belirterek, bu alanın içinde belli bir bölümünde köy pazarı olarak kullanıldığını hatırlattı.

Başkan Şahin, 460 adet tezgahın toplamda 92 pazar satıcısı tarafından kiralandığının düşünüldüğünde, pazarcıların çoğunun pazar dışında kaldığı bir durumun söz konusu olduğunu, Kapalı Pazar içinde özellikle konfeksiyon ve tuhafiye alanının çok büyük bir alanı kapsadığını ve yine sebze-meyve satıcıları hiç ihtiyaç duymadıkları halde çok düşük kiralar nedeniyle çok fazla yeri işgal ederek, başka pazarcı esnafının kapalı pazar dışında kalmasına sebebiyet verdiğini ve ayrıca konfeksiyoncu esnaf içinde durumun aynı olduğunu söyledi.

Başkan Şahin açıklamasına şöyle devam etti;

Kısaca en az 460 pazarcı esnafın yer alacağı pazarımız 92 pazarcı tarafından kullanılır konuma gelmişti.Pazarda oluşan tekeli,konfeksiyoncuların gereksiz fazla yer kullanmalarının,sebze-meyve pazarcılarının gereksiz fazla alan işgal etmelerinin önüne geçmek için kapalı pazarımızda yeni düzenlemelere gittik.

Osmaneli Belediyesi olarak bu yeni uygulama ile;
1- Kapalı Pazarda 92 olan pazarcı sayısını 300 pazarcıya çıkardık.

2-Köylülere ayırdığımız ve çok düşük ücretli bölümü daha fazla köylümüzün ürün satışı yapabilmesi için büyüttük.

3-Konfeksiyon-Tuhafiye Bölümünde gereksiz işgal edilen alanı 4 holden 2 hole düşürdük.Bunu yaparken gereksiz yer alımının önüne geçtik.

4-Kapalı Pazarımızın dışında yer alan pazarcılarımızı büyük oranda kapalı pazarın içine alıyoruz.Bu düzenleme trafik acısından da büyük rahatlama getirecek.

5-Kapalı Pazara giriş ve çıkış saatlerini satıcılar açısından yeniden düzenliyoruz.

6-Kapalı Pazardaki tezgah fiyatlarını yeni duruma göre düzenledik.

Yıllık 8 m2’lik bir tezgahın kira bedeli 2.500 – 2.000 Tl arasındadır.Bunun Haftalık olarak karşılığı da 52 – 40 TL arasındadır. Görüldüğü gibi çok cüzi bir fiyatla tezgahlar kiraya verilmektedir. Bu alanın temizliği, aydınlatılması da düşünüldüğünde pazardan elde edilen gelirin pazarın maliyetlerini karşılamadığını görüyoruz. Buna rağmen pazar fiyatlarını düşük tuttuk.

Bir pazarcı için en fazla kullanacağı alan aslında 2 tezgah kadardır ama maalesef pazarcılarımız kapalı pazara fazla satıcı girmesin diye fazla tezgah alma peşindedir. Belediyemiz buna izin vermeyecektir.

Görüldüğü gibi rakamlarla ortaya koyduğumuz gerçek durum, bilgi kirliliği nedeniyle ve özellikle bazı tekel oluşturmaya çalışan ve talep ettikleri çok sayıda tezgahı kendilerine vermediğimiz kardeşlerimizin tüm siyasi partileri işin içine sokmaya çalışmaları doğru değildir.

Osmaneli Belediyesi her işini planlı programlı ve halkın yararına yapmaktadır. Yeni kapalı pazar düzenlemesi de bu amaçla yapılmıştır. Yerel pazarcı esnafımıza da istediği noktadan yer vermek suretiyle öncelik de tanınmıştır.Osmaneli Cuma Pazarı bölgemizin en büyük pazarıdır ve bu nedenle çok talep almaktadır. Satıcılarımıza iki tezgahtan fazla yer için müracaat etmemelerini diğer satıcılarımızın hakları açısından rica ediyoruz.

Osmaneli Kapalı Pazarında yeni uygulamamızla satıcı sayısını 92 den 300 pazarcıya çıkardık.Rekabeti arttırdık ve köylümüze yeni ve de sembolik ücretle yeni yerler açtık. Bir tezgahın haftalık bedelini de 51- 40 Tl gibi çok düşük bir fiyat olarak belirledik.

Osmaneli Belediyesi en kurumsal belediyedir. Her faaliyeti ve örnek projeleri ile izlenen takip edilen belediyedir. Kulaktan dolma bilgilerle, çıkarcı bazı kişilerin yönlendirmeleriyle, doğruluk araştırması yapmadan bazı kardeşlerimizin açıklamalarını aceleci bir yaklaşım olarak görüyoruz. Sonuçta siyasi olarak tabiki de eleştiriler olacaktır ve bu aslında gereklidir ama bir konunun doğruluğunu araştırmadan demeç vermekte şık olmamıştır.

Osmaneli hedeflerine birlik ve beraberlik içinde varırken, bu birlik ve beraberliğe uygun hareket ettikçe Allah Bolluk ve Bereketi esirgemeyecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.