DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Osmaneli Halinden Sebze Meyve Alımına Başladı

Osmaneli Halinden Sebze Meyve Alımına Başladı.Tarım Kredi Kooperatifi Osmaneli Halinden karpuz, kavun, şeftali, domates ve ıspanak alımına başladı.

Tarım Kredi Kooperatifi Osmaneli tarımına destek olmaya devam ediyor.

Osmaneli Halinden Sebze Meyve Alımına Başladı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada, ilçenin en büyük sorununun çok kaliteli ürünlerini satma ve pazarlamada yaşadığı sorunlar olduğunun altını çizerek, Osmaneli Belediyesince yapılan Toptancı Halinin ilçeye yeni ve güvenilir alıcıların gelmesini sağladığını kaydetti.Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz ile görüşen Belediye Başkanı Münür Şahin, kooperatifin halden yer almasını sağlamış ve ardından Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan SERA A.Ş. Osmaneli’deki halden sebze ve meyve alımlarına başladı.

İlçe Çiftcilerinden Mesut Ertuğrul’dan 16.180 kg. karpuz alan Sera A.Ş. yarın Medetli Kavunu alımına da başlayacak Sera AŞ alımlarını arttırarak sürdürecek. Sera A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Candan Belediye Başkanı Münür Şahin ve Hal Müdürü Abdullah Tetik ile bir araya gelerek, bölgede yetişen ürünlerin listesini inceledi. Gaziler Köyünde şeftali bahçelerinde, Selçik Köyünde karpuz, Medetli Köyünde Kavun tarlalarında köylülerle görüşen Sera A.Ş. Genel Müdürü Candan Osmaneli’den karpuz, kavun, şeftali, domates, ıspanak, ayva, üzüm, marul ve kış sebzeleri alımı yapacaklarını söyledi.

20 Kadına İş Olanağı

Osmaneli Belediyesi tarafından yapılacak paketleme ve ambalaj işlemi ilçede istihdamın artmasına sebep olacak. Osmaneli Belediyesi, paketleme ve ambalajlama tesislerinde en az 20 kadına iş olanağı da sağlayacak.

Tarım Kredi Yatırımları Devam Edecek

Tarım Kredileri Kooperatifi Genel Müdürü Dr. Fahrettin Poyraz’a ilçe tarımına ve çiftçisine verdiği destek için teşekkür eden Belediye Başkanı Münür Şahin, yapmış oldukları yatırımlarla Osmaneli çiftçisinin ürünlerinin değerinin arttığını, köylülerin ürünlerinin bedellerini rahatlıkla alabildiklerini ifade ederek, Osmaneli de Tarım Kredi Yatırımlarının devam edeceğinin müjdesini verdi.

Başkan Şahin ayrıca ilçeye gelerek kendilerini ziyaret eden, çiftçilerle görüşerek alımlara başlayan Sera A.Ş. Genel Müdürü Mahmut Candan’a da teşekkür ederek, belediye olarak tarımda yatırımlara, yeni ürünler ve yeni pazar hedefleriyle Osmaneli çiftçisine hizmet etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Kabak Reçeli Alımı Başladı

Osmaneli Belediyesi tarıma ve çiftçiye destek olacak sürdürülebilir faaliyetlerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Yöresel ürün üretiminde yeni ürünlerle çeşit sayısını arttıran Osmaneli Belediyesinin çok beğenilen ürünü kabak reçeli numuneleri Tarım Kredi Kooperatifine gönderilmiş ve numunelerin beğenilmenin ardından önümüzdeki haftadan itibaren “Kabak Receli” teslimatına başlanacağı bildirildi.

Daha Ucuz Lojistik

Osmaneli Belediye Şirketi daha ucuz lojistik için nakliye faaliyetine başladı

Osmaneli de tarıma destek için yatırımlarını sürdüren Osmaneli Belediyesi nakliye ve lojistik konusunda tekelleşmeyi önlemek ve maliyetleri düşürmek, rekabet koşullarını da sağlamak amacıyla nakliye/taşıma faaliyetlerine belediye şirketi üzerinden başladı.

Hal Kompleksi içinde açılan büroda faaliyet gösteren nakliye/taşıma ofisi alıcı şirketler tarafından memnuniyetle karşılandı. Alıcıların güvenilir ortamda, rekabet koşulları içinde ürünlerini nakletmelerinin önü de açılmış oldu. Nakliye ve taşımacılık ofisini büyüterek hizmetlerini geliştireceklerini kaydeden Belediye Başkanı Münür Şahin, ”Osmaneli Hal Kompleksi devletin güvencesinde olan ve çiftçimize,tarıma hizmet veren ve ilçemize gelen alıcılara destek olan bir komplekstir, burada rekabet koşullarına zarar verecek her türlü oluşumu engelleriz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.