DOLAR
32,4682
EURO
34,7369
ALTIN
2.440,30
BIST
9.933,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Osmaneli Hal Binasının Altyapı Çalışmaları Tamamlandı

Osmaneli Hal Binasının Altyapı Çalışmaları Tamamlandı. Osmaneli’ de Osmaneli Belediyesi tarafından yapımına devam edilen hal binasının altyapı çalışmaları bugün itibariyle tamamlandı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin; İki yıldır Osmaneli Tarımına hizmet veren Hal Kompleksimiz alanı stabilize malzeme ile çiftçimize hizmet veriyordu. Özellikle yazın çok yoğun olan Hal Kompleksimizde alanda toz ve cevre kirliliği sorun oluyordu. 2020 yılı için planladığımız altyapı, çevre düzenlemesi ve asfalt çalışmalarını aralık ayı sonuna kadar tamamlamayı bugün itibariyle başardık.

30.000 M2 lik alanda kurulu tesislerimizde çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarını belediyemiz mühendis, teknik ekipleri ve çalışanları ile gerçekleştirdik. Toplam alanın asfaltlanması büyük maliyet gerektiriyordu. Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’i Milletvekilimiz Selim Yağcı ve İlçe Başkanımız Şaban Güdem ile ziyaret ederek Batman TPOAŞ dan tesisin tüm asfaltını bakanımızın oluru ve talimatı ile sağladık. Milletvekilimiz Selim Yağcı ve Bilecik Valimiz Bilal Şentürk ve İl Genel Meclisi Başkanımız Osman Yılmaz, Eski Genel Sekreterimiz Halis Nalbant ve yeni atanan Genel Sekreterimiz Seda Bayrakçı, İl Genel Meclisi Üyelerimiz Alper Karadağ, Orhan Uğur ve belediye meclisi üyelerimizin destekleri ile Özel İdare Asfalt Şantiyesi ve ekipmanından yararlanarak asfaltlama işlemini gerçekleştirdik.

Alanın altyapı ce düzenlemesinde Pamukova Belediyesi, Pazaryeri Belediyesi, Dodurga Belediyesi, Gölpazarı Belediyesi, Vezirhan Belediyesi, Bayırköy Belediyesi ve Osmaneli Belediyesi araçları ve iş makinelerini kullandık. Osmaneli Belediyesi tüm belediye başkanlarımızla konuyu organize ederek tüm araç ve iş makinelerin hal kompleksimizin cevre düzenlemesi, altyapı hazırlama ve asfaltlama yatırımını gerçekleştirdi. Örnek bir birliktelik ve örnek bir çalışma projesini güçlerimizi ve olanaklarımızı birleştirerek gerçekleştirdik.

Osmaneli ve Bilecik tarımı ve çiftçilerimiz için çok değerli hizmetler veren Ticaret Bakanlığı onaylı halimizde 30 alıcı yer alıyor. Bunlardan A 101, BİM, Tarım Kredi Kooperatifleri, İstanbul, Kocaeli, Sakarya hallerinden toptan mal alan halciler, kadın girişimciler kooperatifimiz ve Belediye Şirketimiz sebze-meyve alımı gerçekleştirerek Osmaneli çiftçisi için en büyük sorun olan pazarlama sorununun çözümüne katkı sağlıyor.

100 yatak kapasiteli otel, otogar, hal idari binası ve yapılmakta olan akaryakıt ve elektrikli otomobil şarj tesisini de içine alan yatırımımızda şehir içi trafiği için sorun olan TIR ve Kamyonlar içinde güvenilir otopark alanı yer alıyor. Ocak ayı sonuna kadar hizmete girecek otogar ve burada yer alacak şirketlerle Osmaneli de bir sorunu daha çözmüş oluyoruz.

Bugün tamamladığımız altyapı, çevre düzenlemesi ve asfaltlama çalışmaları ile Hal Kompleksimiz ve Otogar tesislerimiz ve çok yakında devreye girecek akaryakıt ve şarj istasyonumuz, restoran ile Osmaneli çok değerli bir tesisi tamamlamış oluyor. Osmaneli Belediyesi özkaynakları ve kiralama yöntemleri ile tesisin finansmanını sağlarken tesis şu anda kendi yarattığı fonlarla borçlanmadan hizmete alındı.

Bu büyük yatırımı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oluru ile, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Hemşehrimiz Fatih Dönmez’in asfalt, enerji yatırımlarına destekleri, Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın destekleri ve organize ettiği görüşmeler sonucu, Bilecik Valimiz Bilal Şentürk’ün Tarıma olan destekleri ve yardımları ile, İl Genel Meclisi Başkanımız Osman Yılmaz, İl Genel Meclis Üyelerimiz Alper Karadağ, Orhan Uğur’un projeye destekleri, İlçe Başkanımız Şaban Güdem ve Belediye Meclis Üyelerimizin destekleri, Belediyemiz Yöneticilerinin ve çalışanlarının projeyi sahiplenmeleri ve halkımızın destekleri ile ve de Bilecik İl Özel İdaresi Eski Genel Sekreteri Halis Nalbant, Yeni Genel Sekreteri Seda Bayrakçı, Genel Sekreter Yardımcısı ve özel idare asfalt ekibinin projemize destekleri, Tüm Belediyelerimizin projemize destek olmalarıyla, kamu ve özel sektörün destekleri ile ve özellikle Tarım İl Müdürümüz Necmettin Yoldaş ve Ticaret Müdürümüz Şinasi Balta’nın destekleri ile projeyi tamamladık. Emeği geçen ve projemize desteği olan yukarıda isimlerimizi saydığımız, sayamadığımız tüm değerlerimize ve tüm katkı sağlayan değerli kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hal Kompleksimize ve yöresel ürün üretim tesislerine her zaman katkı sağlayan ve ilgilenen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr Fahrettin Poyraz’a, her konuda ilçemiz projelerine destek olan Enerji Bakanımız Fatih Dönmez ve Projelerimizde Bakanlık desteklerini organize eden ve tüm projelerimize destek olan Milletvekilimiz Selim Yağcı ve İlçemiz projelerine her zaman destek olan Bilecik Valimiz Bilal Şentürk’e, Belediyemiz projelerine her zaman birlikte hareket ettiğimiz İlçe Başkanımız Şaban Güdem ve tüm bu yatırımların olurunu veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Osmaneli halkı ve şahsım adına sonsuz teşekkürlerimizi, saygılarımızı sunuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.