DOLAR
32,5878
EURO
34,8455
ALTIN
2.503,43
BIST
9.678,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Osmaneli Belediye Meclisi Toplandı

Osmaneli Belediye Meclisi Toplandı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin başkanlığında toplanan meclis tarafından gündemde olan 3 madde oy birliğiyle karara bağlandı.

Başkan Münür Şahin açılış konuşmasında:

“İçinde bulunduğumuz günler Türkiye, İslam Alemi,Türk Dünyası ve ezilen Dünya halkları için çok önemli. Türkiye yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Kurtuluş savaşında ülkemizi işgal eden emperyalistlerin, bugün de yine ülkemiz için aynı hain saldırıların peşinde olduğumuzu görüyoruz.

Yurt içinde teröre, Suriye’de, Irak’ta kurulmak istenen terör devletine ,Libya’da başta Fransa başta olmak üzere sömürgecilere, Doğu Akdeniz ve Ege’de yine başta Yunanistan ve Fransa olmak üzere emperyalist ülkelere, Dağlık Karabağ’ı işgal eden ve saldırgan Ermenistan’a haddini bildiren büyük Türkiye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan’la her an her şeye hazırız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Misak-ı Milli Sınırlarını savunmamızın başlangıcı olarak kabul eden Recep Tayyip Erdoğan, bugün emperyalizme karşı büyük savaş veriyor. Ermenistan’ın işgal ettiği topraklarını almak için savaşan Azerbaycan halkından şehit olanlara, Suriye, Libya, Irak ve yurt içinde teröre karşı savaşırken şehit olan mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize Allah’tan şifalar diliyoruz.

Yeni bir kurtuluş savaşı verdiğimiz bugünlerde birlik ve beraberliğimiz her şeyin ötesindedir.”1075 yılından günümüze, kesintisiz Türk kenti Osmaneli” halkının meclis üyeleri olarak yeni bir beyaz sayfa açıyoruz. Osmaneli ve Türkiye olarak ilçemizdeki tüm siyasi partiler bir ve beraberiz” dedi.

Osmaneli’de yapılan çalışmaları meclis üyelerine anlatan Başkan Münür Şahin; “2014-2019 döneminde Osmaneli de meclis üyelerimizle çok güzel yatırımları gerçekleştirdik. 2019-2024 döneminde de hız kesmeden yatırımlara devam ediyoruz. Tarihi Osmaneli Konaklarının Restorasyonlarına devam ediyoruz. 4,5 km orta refüj peyzaj çalışmalarına devam ediyoruz. Orta refüj aydınlatmalarının ilçemize büyük değer kattığını görüyoruz. Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e ilçemize katkıları için teşekkür ediyoruz. Sanayi Parsellerimiz büyük ilgi görüyor. Teşviklerden sanayicimizin daha fazla yararlanması ve alt yapı yatırımları için Sanayi Parsellerimizi OSB genişleme alanına ilave ediyoruz. Osmaneli sanayide büyük gelişim kaydediyor. Tarımda Hal binamız tarıma ve çiftçilerimize büyük değer kattı, dönemimizde ilçemize kazandırdığımız 35 konağımız ve 150.000 m2 arsa ile belediyemizi gayrimenkul zengini yaptık. Belediyemiz olarak bugüne kadar yaptığımız yatırımların güncel değeri 75.000.000 TL civarındadır. 2014 den bu yana kullandığımız kredi 5.000.000 TL civarındadır. Demekki yatırımların 70.000.000 TL lik kısmını öz kaynaklarından karşılamışız. Osmaneli Belediyesini finansal acıdan güçlendirmişiz.

 

Osmaneli Belediyesi finansal acıdan en iyi yönetilen belediyedir. Finans bizim işimiz. Burada üzüntü duyduğum bir konuyu da sizinle paylaşmak istiyorum. Pandemi sürecinde belediyemize tahsis edilen 2.500.000 TL kredi ile bazı kardeşlerimiz algı yaratmaya çalıştı. Eksik ve yanlış bilgilerle basına Osmaneli hakkında yanlış beyanatlar verdiler. Onlara kızmıyorum, keşke gelip bizden doğru bilgiyi alsalardı mahcup duruma düşmezlerdi. İller Bankası paylarındaki tüm belediyelerde gelirlerinde büyük azalış olduğu bu dönemde bile Osmaneli Belediyesi olarak büyük yatırımlar yapıyoruz ve ilimizde en büyük yatırımları gerçekleştiren belediyeyiz. Yeni yapacağımız Belediye Binamız toplamda 4 kattan oluşuyor ve 3.500 m2 inşaatı kapsıyor.Bu yatırımın bayındırlık fiyatları ile değeri yaklaşık 7.000.000 TL. Almak istediğimiz kredi ne kadar? 2.500.000 TL. Demekki bu yatırımında 4.500.000 TL sini öz kaynaklarımızdan karşılayacağız.

 

BEBKA desteklerini en iyi kullanan belediye Osmaneli Belediyesidir. Peki BEBKA bizim kaşımıza gözümüze bakarak mı destek veriyor. Arkadaşlar biz 25 üniversite ile çalışıyoruz. Yaptığımız her proje doktora tezi gibi ve Başkan olarak ben de dahil proje ekibimizle son dakikaya kadar kafa yoruyoruz. Benim yönetici kadrom çok profesyonel. Her yöneticim dışarıda Genel Müdürlük yapacak seviyede ve bu ekiple biz gece gündüz çalışarak proje yapıyoruz. Bizimde verdiğimiz projelerin çok iyi puan almasına rağmen geçmeyenleri oluyor ama yılmadan çalışıyoruz ve mutlaka her yıl en az bir projemiz BEBKA tarafından desteğe uygun görülüyor. Bakın Osmaneli Belediyesi şu an “Tarihi Lefke Çarşısı İş Geliştirme Projesi”,”Kadın ve Genç Girişimciler projemiz” ve son olarak ta bugün sizden yetki alacağımız “Modern Sera ve Fide Yetiştiriciliği Projesini BEBKA destekleri ile gerçekleştiriyor. Peki bu projelerle almakta olduğumuz destekler, hibeler toplamı ne kadar. Toplam yaklaşık 4.000.000 TL. Burda yine bazı kardeşlerimize şunu söyleyeceğim. Biz Osmaneli Belediyesine Üç Proje ile yaklaşık 4.000.000 TL Hibe destek sağladığımızda ve Bursa, Eskişehir, Bilecik illerinde en yüksek hibe ve destek alan bir belediye olduğumuzda teşekkürü haketmedikmi. Yani 2.500.000 TL ve kullanacağı yer belli olan ve de benim dönemimde geriye ödenecek, bir kısmı da hibe olacak kredi için basına demeçler veren, felaket tablo çizen kardeşlerimiz şimdi mahcubiyet duymayacaklar mı. Biz her konuda olduğu gibi yinede kimseyi eleştirmiyoruz. Sadece basına demeç verirken gaza gelmeyin. Gercekler ortaya çıktığında mahcup olmayın.

 

Bir konuyu daha söylemek isterim. Biz Osmaneli Belediyesi olarak “toplam kalite yönetimini” uygulayan belediyeyiz. Özel bir şirket gibi tüm süreçleri yönetiyoruz. Benim yöneticilerim tek başlarına bir çok belediyeyi modern yönetim modellerine uygun yönetebilecek kalitede. Onlarla övünüyorum, BEBKA desteklerini aldığımız “İçmeler Tesisi Projemiz” de her gecen gün tesisleri geliştiriyoruz. Çoğu belediye aldığı BEBKA destekleri ile gerçekleştirdiği projeleri yürütemezken, Osmaneli Belediyesi tüm BEBKA destekli projelerini çok daha ileriye götürdü. BEBKA destekli “Sürekli Eğitim Merkezimiz” projemizle Büyükşehirler ölçeğinde eğitim merkezimiz oldu. Yine BEBKA destekli “Yöresel Ürün Üretim Merkezimiz” orta ölçekli fabrika konumuna geldi. Osmaneli Belediyesi her projeyi sürdürerek büyüttüğü gibi, BEBKA destekli projelerini çok daha önemsedi ve büyüttü. BEBKA yöneticilerine, belediyemizin başarılı çalışmalarından ötürü Osmaneli ilçemizde yönetim kurulu toplantılarını gercekleştirdikleri için çok teşekkür ediyoruz. BEBKA Genel Sekreterimiz İsmail Gerim ve yönetim kuruluna Bursa, Eskişehir, Bilecik Valilerine, Belediye Başkanlarına ve Ticaret-Sanayi Odası Başkanlarına, İl Genel Meclisi Başkanlarına çok teşekkür ediyorum”dedi. Gruplar adına konuşmalar sonrası gündeme geçildi.

 

Başkan Münür Şahin Gündemin 1. Maddesinde: BEBKA destekli ve BEBKA tarafından onaylanan,Modern Seracılık ve fide yetiştiriciliği projesinin onaylanmasına ve projenin BEBKA ile birlikte imzalanmasında Belediye Başkanı Münür Şahin’e yetki verilmesi maddesini oyladı. Tüm meclis üyelerinin oy birliği ile 1. madde kabul edildi.

 

Gündemin 2. Maddesi Eski otogar alanında İletişim için Turkcell ve diğer şirketler tarafından yatırım yapılması tüm meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesi olan Bilecik ilinin 11 belediyesi ile kardeş belediye olunması tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.