DOLAR
32,5657
EURO
34,7157
ALTIN
2.488,97
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Osmaneli Belediye Başkanı Şahin’in 1 Mayıs mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Şahin’in 1 Mayıs mesajı

Tüm emekçilerin emek ve dayanışma gününü kutlayan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı acıklamada;
İşçilerin ve emekçilerin ülkenin kalkınmasındaki yeri ve çabası hepimizce bilinmektedir.Tüm çalışanlarımızın emeğinin karşılığını alıyor olması ortak arzumuzdur. Üretimin her aşamasında tarladan fabrikaya, atölyeden inşaata tüm sektörlerde büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan; alın terini, emeği ve helal kazancı yücelten işçi ve emekçilerimiz ülkemizin büyümesi ve kalkınmasına büyük katkılar sunmaktadır.Bu gün Dünyada en büyük on ekonomiden biri olma yolundaki Türkiye bu hedefe emekçilerinin büyük çabalarıyla ulaşacaktır.” ifadesini kullandı.

Açıklamasında AK Parti’nin işçi ve emekçilerin birçok beklentisinin karşılandığına dikkat çeken Münür Şahin, çalışanların sendikal haklarının savunucusuyuz dedi.

“AK Parti hükümetlerimizin son 16 yılda çalışma hayatına ilişkin düzenlemeleri ile işçi ve emekçilerimizin birçok beklentisi karşılanmış, sorunların en aza indirilmesi noktasında ciddi bir irade sergilenmiştir. Gösterilen bu kararlılık, bugünümüzün olduğu gibi huzurlu geleceğimizin de teminatı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 1 Mayıs’ın ülkemiz ve tüm dünyada toplumsal barış ve kardeşlik ortamında geçmesine, sağduyunun güçlenmesine vesile olmasını diliyor, işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum.Tüm Türk Dünyasının,tüm İslam aleminin,tüm ezilen halkların umudu Büyük Türkiye,Lider ülke Türkiye hedefimiz emekçilerimizin destek ve çalışmalarıyla gerçekleşmektedir “dedi.

Başkan Şahin;karanlık ve failleri mechul cinayetlerin kol gezdiiği 1980 öncesinde Türkiye’yi bölmek ve kardeş kavgası yaratmak isteyenlerin yarattığı 1977 de kanlı 1 mayısın unutulmaması gerektiğini hatırlattı. 1 Mayıs 1977 günü emek ve dayanışma gününü kutlamak üzere çeşitli illerden İstanbul`a gelen kalabalık grupların toplantısının sonuna geldiğinde, etraftan silah sesleri duyulmaya başlandı. Sular İdaresi binasının üstünden ve meydandaki otelin çeşitli katlarından açılan bu ateş sonucu insanlar panik halde kaçmaya başladı, kısa bir süre içinde Intercontinental Oteli`nin (Bugün The Marmara Oteli) de üst katlarından da ateş açıldı. 34 kişi hayatını kaybetti ve 136 kişi yaralandı. Türkiye’nin karanlık dönemlerinde yaratılmaya çalışılan kardeş kavgalarından biriydi bu provaksyon. Bu olayda ölenlere ve iş kazalarında ölen emekcilere Allah rahmet eylesin.

1.Mayıs Emek ve Dayanışma günümüzü tekrar kutlarken, geçmişin bu karanlık günlerine dönmemek, teröre ve teröre destek veren ülkelere karşı sınırlarımız içinde ve dışında şehadete yürüyerek mücadele eden tüm Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Mensubu kahramanlarımıza Allah güç kuvvet versin. Allah onları korusun. Tek Millet,Tek Bayrak,Tek Vatan,Tek Devlet uğruna tüm çalışanlar ve emekçilerde üzerine düşeni yapmakta ve Dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda hedefimize ulaşmada emekçiler en ön safta yerlerini almaktadır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.