DOLAR
32,3030
EURO
35,2306
ALTIN
2.239,30
BIST
8.831,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
11°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ramazan Bayramı Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ramazan Bayramı Mesajı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi;

Tüm Dünyanın sınavdan geçtiği 2020 yılında Ramazan ayını ve Ramazan Bayramını da evlerimizde geçiriyoruz.Bayramların özünde var olan toplumsal birlikteliğin,manevi hazzın buruk yaşandığı ve tüm insanlık olarak adeta sınavdan geçtiğimiz günlerdeyiz.Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve dünyaya yayılan Kovid-19 salgını insanların sosyal hayatlarında büyük ve ummadığı değişikliğe sebep oldu. Salgını önlemek için hayata geçirilen kurallar nedeniyle insanlar alıştıkları birçok şeyden mahrum kaldı. Kovid-19 sürecinde ramazan ayını geride bırakmaya hazırlanan İslam alemi, bu bayrama eski alışkanlıklarından çok uzak ve çok buruk giriyor.

Türkiye özellikle son 15 yılda yaptığı büyük sağlık yatırımlarının değerini,Dünyanın gelişmiş ülkelerinin bu süreçte yaşadığı acizliği karşısında dahada iyi anladı.Salgınla mücadeleyi başarıyla tamamlamak isteyen Türkiye’de arife gününden itibaren 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Alınan karar gereği bayram namazı kılınamayacak. Aile büyüklerinin ellerinin öpüldüğü, gönüllerinin hoş edildiği bayram ziyaretleri gerçekleştirilemeyecek. Kutlamaları bu yıl telefonla veya görüntülü görüşmelerle yapacağız..

Bayramlarda en çok yol gözleyen 65 yaş ve üzerindekiler bayramın ilk günü 24 Mayıs Pazar günü sokağa çıkabilecek. Bayram öncesi memleketlerine gitme imkanı tanınan ve seyahat belgesi başvuruları onaylanan 65 yaş ve üzerindekiler bayramı memleketlerinde geçirebilecek.

Şeker için komşularının ya da hiç tanımadıklarının kapısını çalan çocuklar da bu yıl eski sevinçlerinden uzak bir bayram geçirecek.Arife gününden itibaren yoğunluk yaşanan kabristanlar da bu sene sessizleşecek. Türkiye’de son dönemde herkesin ısrarla sorduğu birçok reklama konu da olan “Nerede o eski bayramlar” sorusu bu bayram daha da anlam kazanacak. Akraba komşu ziyaretleri yerine birer tatil imkanı gözüken bayramlarda ziyaretlerin azalması, bunun yerine telefonla bayram kutlamalarının artması şimdi bu salgın döneminde karşımıza çıkacak.

Müslümanlar için değeri farklı olan bayramlar,aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin doyasıya yaşandığı günler olurdu.Sadece yaşlıların değil, orta yaştakilerin de dile getirdiği eski bayramlarda hazırlıklara çok önce başlanırdı. Bayram temizlikleri yapılır, hazır tatlılar yerine baklavalar evlerde açılırdı. Börekler, yaprak sarmaları ve çeşitli ikramlar bayram ziyaretlerinde tüketilmek için yapılırdı.Geniş aile sofralarının kurulduğu eski bayramlarda el öpenlerin sayısı daha fazlaydı. Yaşlıların kapıları daha fazla çalınır ve sokakta çocukların sesleri daha fazla duyulurdu.
Ziyaret edilemeyen yakınların bayramı içindeki birkaç fotoğrafla kartpostallar aracılığıyla kutlanırdı.

Kovid-19 sürecinde tüm bu alışkanlıklardan ayrı geçirilecek olan Ramazan Bayramı bize,Allahın gücünü hatırlattığı,çaresizlikler içinde kendimizi ve yakınlarımızı korumak için evlerimize kapandığımız,birbirimizden adeta uzak durduğumuz,sarılıp özlem gideremediğimiz sınavdan geçtiğimiz değişik bir bayram olarak çok şeyi de öğretti.

Emperyalizmin İslam ülkeleri üzerinde oynadığı oyunların,müslümanların katledildiği,kardeş kavgalarının yaratıldığı,insanların yıllardır yaşadıkları yurtlarından edildiği kararlara imza atan ABD,AB ülkeleri,Suriye’de Esed diktatörüne destek için müslümanlara bomba yağdıran İran ve Rusya Kovid-19 sürecinde derslerini almıştır diye umut ediyoruz.

Türkiye Kovid-19 sürecinde de farkını ortaya koyarak bugün kendi halkını korurken,bir çok ülkeye de yardım ederek yükselişinin,büyük güç olduğunu Dünyaya tekrar hatırlattı.Libya,Suriye,Irak,Filistin,Doğu Akdeniz, Somali, Katar,Arakan vb bir çok İslam ülkesinde müslümanların yanında olan Büyük ve Güçlü Türkiye ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile 17.Türk Devleti olarak Kovid-19 sürecini de aşarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Misak-ı Milli sınırlarını da güvenliğini sağlama hedefini gerçekleştiriyor.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı kutluyor,Sınırlarımız içinde ve dışında vatan,bayrak,millet,devlet için şehadete yürüyen kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Emniyet Güçlerine Allah güç kuvvet versin diliyoruz.Tüm şehit annelerinin ellerinden öpüyoruz.Allah tekrar bizlere bayram namazı sonrası birbirimize doyasıyla sarıldığımız,birbirimizi ziyaret ettiğimiz bayramları tekrar nasip etsin.

Saygı ve sevgilerimle,
Ymm Münür Şahin – Osmaneli Belediye Başkanı

  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.