DOLAR
32,5461
EURO
34,8989
ALTIN
2.435,42
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı.

30 Ağustos Zafer Bayramı, Emperyalizme Karşı Kazanılan Savaşın Bayramıdır.

Emperyalizme karşı büyük mücadele verdiğimiz bu günlerde kutladığımız Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan ulusal bayramıdır.

Bu gün İslam ülkelerinde Suriye’de, Libya’da, Mısır’da, Irak’ta, Filistin’de yapıldığı gibi, bundan yüz yıl öncede Osmanlı İmparatorluğunu parçalamak, bölmek ve yıkmak üzere bir araya gelen emperyalist ülkeler topraklarımızı işgal etmişti. Bugün yanımızdaki ülkelerde olduğu gibi işgalciler halkımıza zulüm ederek baskı kuruyordu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onunla birlikte hareket eden kahramanlar emperyalizme karşı savaşı başlattılar ve son noktayı da 30 Ağustos 1922’de işgalcileri denize dökerek koydular.

Atatürk’ün başkomutanlığında yapıldığı için Başkomutanlık Meydan Muharebesi adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un başarıyla sonuçlanmasından sonra Yunan orduları İzmir’e kadar takip edilmiş; 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. İlk kez 1924 yılında Afyon’da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye’de 1926’dan itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu’dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekat idi. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20 Temmuz 1922’deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü. Büyük Taarruz Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa’nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesinde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştı.

Günümüzde emperyalizmin yine ayı oyunlarına devam ettiğini görüyoruz.
Yanımızda yaratılmaya çalışılan terör devletine karşı duruşumuz, içerideki hainleri temizlerken, dış güçlerin oyunlarını da bozmaya çalışıyoruz. Bölgemizde ve Dünyada emperyalizme direnen Türkiye’ye karşı oyunları biliyoruz. Geçmişte Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı direnişini, bugün de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan veriyor. Kurduğumuz 16 Türk devleti olarak Dünyada hep lider ülke olduk. 17.Türk devleti Türkiye Cumhuriyeti ile yine lider ülke olma yolunda ilerliyoruz.

30 Ağustos Zafer bayramında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi rahmet minnet ve dua ile anıyoruz. Allah emperyalizme karşı birlik ve beraberliğimizi daim kılsın.

YMM Münür Şahin
Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.