DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 29 Ekim Kutlama Mesajı

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI,TÜRKLERİN EMPERYALİZMİN İŞGAL ETTİĞİ OSMANLI İMPARATORLUĞUNDAN KURTARDIĞI TOPRAKLAR ÜZERİNE KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BAYRAMIDIR.

1299 yılında Bilecik-Söğüt’te kurulan ve sonrası büyük bir imparatorluk haline gelen Osmanlı İmparatorluğu Dünya’ya hükmetmiş büyük bir devletti.Bu büyük imparatorluk emperyalizmin oyunları sonrası işgal edilerek parçalanmıştı.Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve birlikte mücadele ettiği komutanlar ve büyük devlet adamlarıyla işgal edilen Osmanlı İmparatorluğu topraklarından savaşla geriye alınanlar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurduğu Türkiye Devletinin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak belirlemişti.”Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dilenen bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk büyük devrimleri gerçekleştirerek bugünkü Türkiye Cumhuriyetini sağlam temeller üzerine oturtmuştu.

Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılında Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle,minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.Allah bu ülkeye bir daha Osmanlı İmparatorluğunun işgal günlerini yaşatmasın.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hiç bir zaman vazgeçmediği Misak-ı Milli Sınırlarını Allah bu millete tekrar nasip etsin.

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle Cumhuriyet Bayramını bir kez daha coşkuyla kutluyoruz.

96 yıl sonra yine emperyalizmin oyunlarına dur diyerek teröre ve teröre destek verenlere dersini verdik.Suriye ve Irak’ta oluşturmaya başladığımız güvenli bölge ile ABD ve AB ülkelerinin olup bittilerine gereken cevabı verdik.Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.

Saygı ve sevgilerimle
Ymm Münür Şahin- Osmaneli Belediye Başkanı

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.