DOLAR
32,5249
EURO
34,7448
ALTIN
2.491,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in 10 Ocak Gazeteciler Günü Mesajı. Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Şahin, mesajında şunları kaydetti:

Halkımıza erişmede en büyük görevi üstlenen, her türlü zorluklara rağmen iletişimin en önemli kanalı basın çalışanları. Ahlaki değerlere, demokrasiye, vatanına bağlı ve toplumsal sorumluluk bilinciyle mesleğini yerine getiren tüm haber emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.

Demokrasinin ve bütünlüğümüzün ayrılmaz bir unsuru olan basınımız ,sağlıklı bir kamuoyunun oluşmasında hayati bir işleve sahip. Halkın doğru bilgiye ulaşması basın mensupları da kritik bir görevi yerine getirmeleriyle mümkün olmaktadır.

Kamuoyunun haber alma ihtiyacını karşılarken mesleki ilkelerin yanı sıra toplumsal sorumluluk idrakiyle, demokratik ve hukuki değerleri koruyan, kişilik haklarına saygıyı esas alan gazeteciler “hakikatin temsilcisi” olarak görev yapmaktadır.

Yerel, ulusal ve uluslararası alanlarda çalışan tüm gazetecilerin, mesleklerini yerine getirirken hakikat konusunda gösterdikleri hassasiyet, gazeteciliğin saygınlığını ve medyaya güveni artırdığı gibi, demokrasinin sağlıklı işlemesine ve güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.

Bu duyarlılık, mesleki yetkinlik ve başarı ile birleştiğinde aynı zamanda genç gazetecilere de değerli bir örnek teşkil etmektedir.
Başarıları ve yetkinlikleriyle uluslararası medyada da etki uyandıran basın kuruluşlarımızın ve gazetecilerimizin varlığı ülkemize övünç, bizlere gurur vermektedir.

Türkiye’nin son yıllarda her alanda kat ettiği ilerleme, medyada da çeşitliliğe sahip özgürlükçü bir ortamın oluşmasıyla kendini göstermektedir. Ülkemizde basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti alanında 20 yıl öncesiyle kıyaslanamayacak ölçüde genişletilmiş ve güvence altına alınmıştır.

Bu gerçeğe rağmen ne yazık ki bu kavramlar içeride ve dışarıda Türkiye karşıtı çevrelerce çarpıtılmış değerlendirmelerle istismar edilmekte, aleyhe algı oluşturmak için mesnetsiz yorumlarla kullanılmaya çalışılmaktadır.

Yaşadığımız zaman ve bölgemizde cereyan eden olaylar, gerçeğin ne kadar kıymetli olduğunu gösterdiği gibi, ülkesine ve toplumuna yabancı kalemlerin ne kadar tehlikeli olabileceğini de kanıtlamıştır.

Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kavramlarının terör örgütlerinin propagandasını yapma, vatandaşlarımız arasında ayrımcılık, nifak ve nefret tohumları serpme ya da vesayet ve darbe dönemlerini yüceltme gibi ifsat edici emeller için kalkan olarak kullanılmasına, herkesten önce “hakikat temsilcisi” olan gazetecilerin müsaade etmemesi gerekmektedir.

Diğer taraftan, gelişen teknoloji, yazılı ve görsel basının yanında internet gazeteciliği ve sosyal medyada habercilik adına yeni imkanları beraberinde getirmektedir.

Ülkemizde maalesef dış güçlerin oyuncağı olmuş ve gazetecilikle ilgisi olmayan, emperyalizmin değirmenine su taşıyan ve kendilerini basını kullanarak ayakta tutmaya çalışan hainlerinde olduğunu biliyoruz. Maksatlı haberlerinde hızla dolaşıma girebildiği günümüzde, ülkemiz, bölgemiz ve dünyadaki gelişmeleri doğru okuyabilen, teknolojik imkanlardan istifade ederek gerçek bilgiyi çok daha hızlı yayabilen, yalan haberle kararlı şekilde mücadele edebilen gazetecilerin varlığı çok daha önemli ve değerli hale gelmektedir. Türkiye ile dertlenebilen sorumluluk sahibi basına her daim ihtiyacımız var.

Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında fedakarca görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutluyor, görevleri başında vefat eden gazetecilere Allah’tan rahmet diliyoruz. Özellikle turizmde yükselen değer olan Osmaneli İlçemizin tanıtımında basınımızın desteğine her zaman ihtiyacımız var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.