DOLAR
32,5899
EURO
34,7084
ALTIN
2.474,54
BIST
9.783,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
23°C
Cuma Açık
26°C

Osmaneli Balaban İlkokulu Yeni Binasında Eğitime Başlıyor

Osmaneli Balaban İlkokulu Yeni Binasında Eğitime Başlıyor. Prof Dr Nabi Avcı’nın Milli Eğitim Bakanı ve Halil Eldemir’in Milletvekili olduğu dönemde Osmaneli 5 büyük Eğitim yatırımını gerçekleştirmiş, bu yatırımlardan biri olan yeni “Osmaneli Balaban İlk Okulu”müteahhitinin iflas etmiş olması nedeniyle gecikmeyle de olsa tamamlanarak yarın hizmete giriyor.

24 Adet dersliğe sahip olan okulda, konferans salonları, yemekhane, kütüphane, spor salonları, sığınak bölümleri yer alıyor. 700 öğrenci kapasitesine sahip olan Balaban İlk Öğretim Okulu ilçe için eğitim acısından önemli bir kazanım olacak. Osmaneli Balaban İlk Okulu Eskişehir Koruma Kurulunun onayladığı, eski Osmaneli Konakları ve mimarisine uygun olarak gerçekleştirilen özel proje olması nedeniyle de ayrıcalıklı tarihi bir görünüme sahip.

Deprem Yönetmeliğine uygun olmayan Cumhuriyet Ortaokulu Osmangazi İlköğretim okuluna taşınırken, Osmangazi İlköğretim Okuluda Balaban İlköğretim Okulunda Eğitim yapacak. İmam Hatip Lisesi ise Şehit Osman Er İmam Hatip Orta Okulunda öğretime devam edecek. Osmaneli İlköğretim Okulu öğrencileri ise Halk Eğitim Binasında eğitim görecek. Atatürk Orta Okuluda yazın güçlendirme kapsamında yenilenecek. Osmaneli İlköğretim Okulu yeniden inşa edilecek. Eğitim yatırımlarının tümünü Milli Eğitim Bakanlığının destekleri ve Cumhurbaşkanının onayı ile tamamlanacak.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin yaptığı açıklamada;

“Mezunu olduğum Balaban İlk Okulunun eski binasını Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi Binası olarak tekrar restorasyonunu yaparak eski ihtişamlı görüntüsüne kavuşturacağız. İnşaatı tamamlanarak yarın eğitime açılacak yeni Balaban İlk Öğretim Okulu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz için son derece önemli bir yatırım oldu. Eğitimde eski Milli Eğitim Bakanımız Prof Dr Nabi Avcı döneminde önceki dönem Milletvekilimiz Halil Eldemir ile birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile Osmaneli’de büyük yatırımlar yaptık. Emniyet alanından çıkararak eğitim alanına alıp yaptığımız Şehit Osman Er İmam Hatip Orta Okulu, Belediyemizce arsası verilen Nilüfer Hatun Anadolu Mesleki Teknik Lisesi, Balaban İlk Öğretim Okulu, Kız Öğrenci Yurdu, Anadolu Lisesinin yeniden güçlendirilerek inşa edilmesi gibi büyük yatırımları Osmaneli 2014-2019 döneminde gerçekleştirdi. O dönemden çok az işi kalan Balaban İlköğretim Okulununda şu an acılıyor olması bizleri çok mutlu ediyor. İnşallah bu dönemde de yeni okulları Osmaneli ye kazandıracağız.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Eski Milli Eğitim Bakanımız Prof Dr Nabi Avcı, Eski Milletvekilimiz yeni Sağlık Bakan Yardımcımız Halil Eldemir’e yukarıda saydığımız Eğitim Yatırımları için çok teşekkür ediyoruz. Bu yatırımların yapılması için imar düzenlemelerini yapan, okullara yatırımlar için arsa hibe eden 2014-2019 dönemi Osmaneli Belediye Meclisi üyelerimize de çok teşekkür ediyoruz. Osmaneli 2914-2019 döneminde birlik ve beraberlik içinde hareket ederek Cumhuriyet tarihinin tüm zamanlarından fazla yatırımı birlik ve beraberlik içinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle gerçekleştirdi. İnşallah 2019-2024 döneminde de birlik ve beraberlik içinde Osmaneli yeni yatırımları her alanda alacak” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.