DOLAR
32,5893
EURO
34,8218
ALTIN
2.415,55
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
29°C
Bilecik
29°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
25°C

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI

ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE TOPLANTISI

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, orman yangınları ile mücadele toplantısı yapıldı.
Vali Nayir, Valilik Toplantı Salonu’ndaki toplantıda, il sınırları dahilinde bulunan piknik mesire alanları ile Küçükelmalı tabiat parkı ve Pelitözü Gölpark piknik alanı dışındaki ormanlık alanlar ile Bilecik ve Bozüyük Kent Ormanlarında ateşli piknik yapılmasına izin verilmeyeceğini bildirdi.
Orman yangınları açısından hassas dönem sonu olarak kabul edilen 31 Ekim tarihinden sonra hava koşullarının tehlikeli olacak şekilde sürmesi durumunda tarihin uzatılabileceğini bildiren Vali Nayir, şunları kaydetti: 

“Orman İşletme Müdürlüğü haber merkezini 24 saat süreyle faal hale getirecek ve görev yapacaktır. Yangın ilk müdahale ekipleri ekip merkezlerinde konuşlandırılacaktır.Arazöz, su tankı, su pompası gibi sulu yangın söndürme araçları bakımları yaptırılmış faal halde bulundurulacaktır. Gözetleme kulelerine görevliler çıkarılıp telsizlerle donatılacaktır. Yangın emniyet yollarının bakımları yapılacak. Kırsal alan ve arazi yangınlarına itfaiye teşkilatı ile birlikte müdahale edecek ve fiilen söndürmeye iştirak edeceklerdir. Ancak kapalı alan, kimyasal madde, petrol gibi yangınlarda itfaiye teşkilatına lojistik destek sağlayacak, fiilen yangın söndürmeye katılmayacak. 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığının orman yangınlarının söndürülmesinde görevlendirdiği birliklere yangın konusunda eğitim verilecek. Yangında görev alacak teknik elemanlarının ve işçilerin eğitimleri yangın mevsimi öncesinde tamamlanacaktır. 

Anızlardan kaynaklanan orman yangınları ile ilgili tutanaklar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından bilgi için İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne gönderilecektir. Üçüncü şahıslara ait işletmelerin enerji nakil hatlarının işletme bakım ve sorumluluğu kendilerine ait olduğundan, Orman İşletme Müdürlüğü bu işletmeler gerekli tedbirleri almaları için resmi yazışma yapacaktır. Belediyeler ve köy tüzel kişiliklerinin orman içi ve orman bitişiğinde bulunan çöp toplama alanlarının çevresinde koruma bandı oluşturulacak ve çöplüklerde çıkması muhtemel orman yangınlarına müdahale için hava hallerinin kritik olduğu günlerde itfaiye ekipleri hazır bekletilecektir.”
Vali Nayir, Milli Eğitim Müdürlüğünce, ormanların faydaları, orman yangınlarının zararları ve yangınlarının çıkmaması için alınması gereken tedbirlerin, sınıf öğretmenleri ve rehber öğretmenler tarafından öğrencilere, köylerde de öğretmenlerin orman yangınları konusunda köylüleri bilgilendireceğini bildirdi.

Foto (1)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.