DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
18°C
Bilecik
18°C
Açık
Pazartesi Açık
22°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C
Çarşamba Çok Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

Orhangazi Camii Kapılarını Yeniden İbadete Açtı

Orhangazi Camii Kapılarını Yeniden İbadete Açtı

Orhangazi Camii Bilecik’in fethinin 724’üncü yıldönümünde kapılarını yeniden ibadete açtı.

1392 yılında yapıldığı tahmin edilen ve Edebali Türbesi’ne 75 metre uzaklıkta bulunan Orhan Gazi Camii bir süredir devam eden restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından anlamlı bir gün olan Bilecik’in fethinin 724’üncü yıldönümünde ilk Cuma namazıyla kapılarını yeniden ibadete açtı.

İlk minaresi halen, kayalar üzerine yapılan ana yapının 30 m uzağında yer alan ve kademeli olarak yapılan sağlam taş istinat duvarları ile desteklenen Orhan Gazi Camii’nin restorasyon çalışmaları sona erdi. Çalışmaların tamamlanmasından sonra Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya’nın cemaatle kıldığı Cuma namazı ile Bilecik’in fethinin 724’üncü yıldönümü 26 Mayıs Cuma (Bugün) Orhangazi Camii yeniden kapılarını ibadete açmış oldu.

Vali Dr. Kemal Kızılkaya, ”İstanbul’un fethinin habercisi olan Bilecik’imizin fethinin 724’üncü yıldönümü kutlu olsun. Bu önemli günde Osmanlı dini mimarisinin ilk kubbeli yapısı olan Orhan Gazi Camisi’ni yürütülen restorasyon çalışmaları sonrası ilk Cumayla tekrar kapılarını ibadete açtı” ifadelerinde bulundu.

Bilecik Valiliği, yaklaşık 365 cemaat kapasiteli Orhangazi Camii’nin giriş kapısının bulunduğu duvara bitişik şekilde ahşap malzemeler kullanılarak yapılan son cemaat alanının da görüntülerinin yer aldığı kısa bir video hazırladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.