DOLAR
32,5594
EURO
34,8815
ALTIN
2.429,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Ömer’in çocuk yaşında hikayesi yürek burkuyor

“KALACAK KİMSEMİZ, GİDECEK YERİMİZ YOKKEN, AKRABALARIMIZ BİZE YÜZ ÇEVİRMİŞKEN
BİZE YANLIZCA LÖSEV GELDİ”

Çok kıymetli LÖSEV Ailesi,
Size Gaziantep’ten yazıyorum, 11 yaşındayım. 2013 yılında lösemiye yakalandım.Ben hastalandığımda yanımızda kimsemiz yoktu; annem ve babam çok üzülüyordu.İlk başta hastalığımı benden sakladılar. Babam benim duymadığımı sandığı zamanlardaannemi teselli ediyor, “canını sıkma, çocuğumuz da, sen de iyi olacaksın inşallah,”diyordu.
Oysa annem de hastaydı. Ben çok anlamıyordum ama annem üzüldüğü içinmutsuz oluyordum. Tedavi için Mersin’e gittik; orada tüm doktor abi ve ablalarımlaarkadaş oldum. Bir gün, doktorumla sohbet ederken bana hastalığımın“lösemi” olduğunu söyledi. O akşam anneme hastalığımı öğrendiğimisöyledim, bana ne olacağını sordum. Annem, “Merak etme oğlum, hastalığın tedavi ile geçecek,” dedi.
Ne kalacak kimsemiz,ne de gidecek hiçbir yerimiz yoktu. Annem gece gündüz ağlıyordu.

Sonra bir gün, hiç bilmediğimiz bir şehirde, yine hiç bilmediğimiz bir şehirden ziyaretçilerin geldiğini söylediler;o ziyaretçiler sizlerdiniz. O ziyaretçi LÖSEV’di…

Akrabalarımızın bize yüz çevirdiği,bir telefonu bile esirgedikleri o günlerde bizim hep yanımızda
Oldunuz. Bana oyuncaklar ve kıyafetler, kırtasiye malzemeleri,evimize erzaklar ve kırmızı et paketleri gönderdiniz. Benim tedavimbitmek üzere.
Sizlerin sayesinde bayramları dört gözle bekliyorum. Ben ve ailem size çok teşekkür ederiz, iyi ki varsınız.
Ömer K.

Ben Ömer’in annesiyim
Sadece Ömer’im değil, ben de kansertedavisi görüyorum; ben de LÖSEV’in kayıtlı hastasıyım. Ömer’im bu mektubu yazdığında ben de size teşekküretmek istedim.
O kadar mukaddes bir işleuğraşıyorsunuz ki Allah’ım yardımcınız olsun.
Sizlerden gelen yardımlar sayesinde ayaktayız. “Ateş düştüğüyeri yakar” derlerdi bana, siz bizim yanan ateşimizesu serptiniz.
Bizim artık kocaman bir LÖSEV ailemiz var. Sizlerin sayesinde Ömer’im de ben de iyileşeceğiz.
Sizleri hiçbir zaman unutmayacağız.
Ömer’in annesi Emine K.

“Her Kurban, Lösemili Çocuklara Can!”
Kurban Bayramı’nda LÖSEV’e vekâlet vererek kurbanlarınızı dini usullerle kestirebilir, hem de bu bağışlarınızla lösemili ve kanserli çocuklarımıza hayat verebilirsiniz. Bu gün LÖSEV’e kayıtlı ve sayıları 21.000 e yaklaşan lösemi ve kanser hastalarına, onların ihtiyaç sahibi ailelerine hiç durmadan yardımlar götüren LÖSEV bu bayramda bağışçılarının desteklerini bekliyor.

“Et ve Et Ürünleri Lösemili Çocuklar İçin Neden Önemli”
Kurbanlarınız, Kurban Bayramı’nda noter gözetiminde, dini esaslarla kesilecektir. Etleri hemen tüketilemeyeceği için kesen kurumlara emanete verilip daha sonra taze et ve et ürünü olarak geri alınacaktır.Böylece lösemi ve kanser hastalarımız yalnızca Kurban Bayramı’nda değil, tüm yıl boyunca taze et ürünleri ile besleneceklerdir. Et ve diğer gıdalardan zengin beslenen hastalarımızın vücut direnci yükselmekte, vücut savunmaları güçlenmektedir. Böylece hastalıkları kolayca yenerek iyileşmektedirler.

1998 yılında kurulan LÖSEV, 9 yıldırDiyanet İşleri Başkanlığı’nın icazet ve kurban esasları doğrultusunda kesilen kurban bağışlarınızı binlerce lösemili ve kanserli çocuğa ve onların imkanları kısıtlı ailelerine iletiyor. Çocuklar ve ailelerinin 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini sağlıyor. Bağışlarınız sayesinde, hastası olan fakir, fukara ve yoksun insanların et yemesini, hasta çocukların en iyi koşullarda tek kuruş harcamadan iyileşmesini ve hayat bulmalarını sağlayarak kurbanın gereğini yerine getiriyor.

Tüm bankaların kurumsal bağış ekranlarından, her hangi bir hesap numarasına gerek olmadan, internet bankacılığı aracılığı ile ödemeler + bağış adımlarını izleyerek, tek bir telefon ile veya LÖSEV’in web sayfasından kurban bağışlarınızı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.
LÖSEV, devletten maddi destek almadan kamu yararına çalışan vakıf statüsündedir.
Tek gelir kaynağı bağışlarınızdır.

ömer

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.