DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Ömer Yel Nabi Avcı’ya Meydan Okudu

Türk Memur Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği

Türk Eğitim Sen Bilecik İl Temsilcisi Ömer Yel, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği eylemle, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve İl milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’a meydan okudu. Bakanlığın yandaş sendika ile çalışanlarının ötekileştirdiğini iddia eden ve bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Avcı ve Bilecik Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak’a içinde çeşitli yazılar bulunan kağıtların olduğu kovaları başından aşağı dökerek meydan okudu.

Ömer Yel Basın Açıklaması;

2014 – 2015 eğitim öğretim yılı öğretmenlerimiz için 1 Eylül 2014 Pazartesi günü başladı. 1. Sınıf, 5. Sınıf ve 9. Sınıf öğrencileri için 8 Eylül Pazartesi günü, diğer sınıflar için ise 15 Eylül Pazartesi günü resmen başlayacak. Ben buradan tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrenci ve velilerimize iyi bir eğitim öğretim yılı diliyorum. Aslında yeni eğitim öğretim yılının başladığı bu günlerde güzel şeyler söylemek isterdik. Ancak, kamu oyununda çok iyi bildiği gibi şu günlerde milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. “Benden olmayanı yok edeceğim” düsturuyla hareket edenler, farklı düşünenlere yaşama hakkı tanımamaya ant içmiştir. İş bilmeyen, emeği ve alın teri ile değil, siyasi hesaplarla, sendikal tercihleri nedeniyle makamlara getirilen okul yöneticileri devri başlamıştır. Okulların büyük bir kısmı emir kulları tarafından yönetilecektir. Okullar siyasi iktidardan icazet alanların cenneti haline gelecektir. Vicdanlarını cüzdan gibi görüp kul hakkına tecavüz edenlere ve Şeref adlı Beyefendi ile henüz tanışmamış olanlara diyeceğimiz şudur ki; “ KESER DÖNER SAP DÖNER, GÜN GELİR HESAP DÖNER DE AMA SİZİN NASİBİNİZ NE OLUR BİLEMİYORUZ. UNUTMAYINIZ Kİ ALLAH YAPTIKLARINIZI YARINA BIRAKIR, AMA YANINIZA BIRAKMAZ.” Değerli Basın Mensupları… Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI hemşerimizdir. Sayın Nabi AVCI’ nın bakanlığı da ilimiz için bir fırsattır. Nitekim hemşerimizin bakanlığı döneminde ilimiz okullarına gelen ödenek artmıştır. 2013 yılı Eylül ayında 236 öğretmen arkadaş ilimizde yeni göreve başlamıştır. Bir dönemde ilimize bu kadar fazla öğretmen atamasının yapılması ilimiz için bir rekordur. Yani, buradan demeye çalıştığım şey şudur. Sayın Nabi AVCI’ nın Milli Eğitim Bakanlığı dönemi Bilecik adına kazanımdır. Kendisine bir Bilecik’ li olarak teşekkür ediyorum. Ancak; İlimiz için kazançlı gibi görünen bu dönem, maalesef ülkemiz için en kötü dönem olmuştur. Bu dönemde de Milli Eğitim yapboz tahtasına dönüştürülmüş, eğitim her alanda felç edilmiş, eğitime en büyük zararlar bu dönemde verilmiştir. Önceden de vardı ama bu dönemde hiç olmadığı kadar ötekileştirilme yapılmış, yandaş imparatorluğu kurulmuş, hatta neredeyse tüm milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri bu yandaş sendikanın yönetici ve üyeleri arasından seçilmiştir. İnsanların kazanılmış hakları bir kalemde ellerinden alınmış ve kul hakkı yiyenler, semirerek büyümüştür. Teog sınavını bile ellerine yüzlerine bulaştırmışlardır. Değerli Basın Mensupları… Türk Eğitim Sen Bilecik Şubesi olarak, eğitimin her kademesini felç eden, bakanlığın yandaş sendika eliyle çalışanlarını ötekileştirme hastalığına dikkat çekmek istiyoruz ve buradan yeni bir eylem başlatıyoruz. Bunun için Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI ve ötekileştirme politikalarının uygulayıcısı İl Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail ALTINKAYNAK’ a meydan okuyoruz.

 

bilbel_1369919418 DSC1223-1024x680

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.