DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ HAKKINDA DUYURU

ÖLÇÜ VE ÖLÇÜ ALETLERİ HAKKINDA DUYURU

Bilecik Belediyesi tarafından 3516 sayılı ‘’Ölçüler ile Ayar Kanunu’’ ve ‘’Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’ne göre kullanılan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenesinin yapılmasına ilişkin duyuru yayımlandı.

Bilecik Belediyesi tarafından yapılan duyuruda şu bilgilere yer verildi:

‘’Bilecik Belediyesi  Grup Merkezi Ölçü ve Ayar Memurluğunda; Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı Pazar yerlerinde kullanılan tartım kapasitesi 2000 kilogram ve altında olan, 3. Ve 4. Sınıf otomatik olmayan elektronik aletleri; Yay ve elektronik tertibatı bulunmaya tartım kapasitesi 2000 kilogram altında olan mekanik tartı aletlerinden, masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar ve ibreli terazilerin periyodik muayenelerinin iki yılda bir yaptırılması zorunludur. Bu ölçü ve ölçü aletlerinden muayene süreleri dolmuş olanların, periyodik muayenelerinin yapılması ile ilgili başvuruların 2019 yılının Şubat ayının son günü mesai bitimine kadar Bilecik Belediyesi Grup Merkezi Ölçüler ve Ayar Memurluğuna yapılması ilçelerde ise ilgili belediyelerle irtibata geçilmesi gerekmektedir. Değerli Bilecik halkına duyurulur.’’ Şeklinde denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.