DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Okul Kantinleri ve Yemekhaneler Denetlendi

Okul Kantinleri ve Yemekhaneler Denetlendi

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü kontrolörleri tarafından okul kantinleri ve yemekhaneleri denetlendi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ, Bilecik Refik Arslan ÖZTÜRK Fen Lisemizin denetiminde bulundu ve öğrencilerle de sohbet ederek konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

İlimizin kantin işletmecilerine ve kantinlerden ve yemekhanelerden sorumlu idarecilerine, Gıda Güvenliği, Hijyen ve Kantin Yönetmeliği hakkında eğitimler verilmiştir. İlimizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okul kantinleri denetlemeleri devam etmektedir. İşletmeler geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak amacıyla yılda en az bir defa denetlenmektedir.

Yapılan denetimlerde; işletme kayıt belgelerinin bulunmasına, ürünlerin son tüketim tarihlerine, kantin ve kantinlerde kullanılan alet ekipmanların, burada çalışan personelin ve ham madde depolarının hijyenine bakılmakta ve satılan ürünlerin Bakanlık İzinleri gibi konularda denetimleri yapılmaktadır. Söz konusu gıda işletmecilerine gıda güvenliği ve hijyen konularında gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapılmakta, mevzuata uygunsuzluk tespit edilen işletmelere de yasal işlem uygulanmaktadır.

Gıda güvenliği konusunda başarının anahtarı bilinçli tüketicilerdir. “En iyi denetçi tüketicinin kendisidir” bilincinde olmak gerekir. Bu bağlamda tüketicilerin mümkün olduğunca aldıkları ürünlerin etiket bilgilerine ve muhafaza koşullarına dikkat etmeleri, gıda ile ilgili her türlü şikâyetlerini Bakanlığımızın ALO GIDA 174 hattına bildirmelerini istiyoruz. Yediğine, içtiğine dikkat et güvenilir gıda tüket sloganımızı her zaman hatırlayalım ” dedi.

IMG_6400 IMG_6380 IMG_6397

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.