DOLAR
32,3366
EURO
35,2085
ALTIN
2.246,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
7°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
10°C

Öğretmen Nurcan Tavukcu Çocuklar İçin Anlattı

Öğretmen Nurcan Tavukcu Çocuklar İçin Anlattı. Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye de dahil olmak üzere tüm dünyanın koronavirüs (COVİD-19) salgını ile adeta savaştığı bugünlerde evlerinden çıkamayan çocuklarımız için örnek bir video hazırladı.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü video paylaşım sitesi üzerinden video yayınladı. Tüm Türkiye olarak eve kapandığımız bugünlerde özellikle evde çok sıkılan küçük çocuklarımız için Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü örnek bir çalışmaya imza attı.

Okul Öncesi Öğretmeni Nurcan Tavukcu’nun anlatımıyla Telli Top adlı masal çocuklar için video paylaşım sitesi youtube üzerinde yayınlandı.

Telli Top masalında Mısır’a mal almaya giden zengin tüccar yola çıkmadan önce güzeller güzeli 3 kızına ne hediye istediklerini sorar ve arından büyük kızı altın nalın, ortanca kızı da babasından altından bir hamam tası ister. Küçük kızı ise hocasına danışıp daha sonra söyleyeceğini babasına iletir.

Hocasına danışan küçük kız babasından telli top istemiş. Küçük kız babasına yanına gelerek hemen telli top istediğini söylemiş ve ‘Telli topumu unutursan önün karanlık, ardın aydınlık olsun’ demiş.

Küçük kızın zengin tüccar babası Mısır yollarına düşmüş, Mısır’a vardıktan sonra işlerini bitiren tüccar büyük ve ortanca kızının hediyesini alarak vapura binmiş. Sonra bir anda vapurun önünde simsiyah dalgalar kabarmış.

Devamını şu an evlerinde oturan tüm Bilecikli çocuklarımız için Nurcan öğretmen aşağıdaki videoda anlatıyor. Evde küçük çocuğu olan tüm anneler babalar bu videoyu çocuğunuza uykuya yatmadan önce izlettirebilirsiniz.

Bu ve benzeri eğitici videoların Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya ve video paylaşım sitesi youtube üzerinden sürekli yayınlanacağını umuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.