DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Öğrenciler “Köyünü Yaşat” diyor.

Öğrenciler “Köyünü Yaşat” diyor..

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Gölpazarı Gölpazarı Belediyesi ortaklığında düzenlenen Köyünü Yaşat Projesi Yaz Atölyeleri bu yıl da mimarlık ve tasarım alanlarından öğrenci ve akademisyenlere ev sahipliği yapıyor. Bu sene Haziran-Ağustos ayları arasında gerçekleştirilen atölyelerde farklı üniversitelerden öğrenciler, yeni binaların yapılma ihtiyacına alternatif olarak mevcut kırsal alanların yeniden değerlendirilmesi konusunu yalnızca mimari değil birçok sanat dalı ile bütünleşik bir şekilde kırsal alanlara örnek teşkil edecek bir uygulamada gerçekleştiriyor. Öğrenciler köyde bulundukları sürede birçok farklı deneyimler yaşamakta, tasarımsal farklılıklarını da köye yansıtarak hem köylüye hem de ilçedeki insanların hayatında yer bulmaktadırlar.

Öğrenciler gerçek bir inşaatın içinde akademisyenler ve ustalarla birlikte teorik ve pratik bilgileri harmanlayarak, gelecekte yönetici konumunda bulunacakları bu ortamda en temelden başlayarak meslek hayatlarında deneyim kazanıyorlar. Ayrıca gün içindeki şantiye saatlerinin ardından ilçede insanların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular hakkında projeler tasarlayıp, kırsal alanların gelişmesi için çalışıyorlar.

Köyünü Yaşat Projesi Yaz Atölyeleri ile gerçekleştirilen pilot uygulamanın ileride kırsal alanların yeniden düzenlenmesi ve rehabilitasyonu konularında örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır.

 

IMG_0753 IMG_0937 IMG_4881 IMG_8812 IMG_0146 IMG_0459 IMG_0473 IMG_0625 IMG_0734 IMG_0749

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.