DOLAR
32,5103
EURO
34,7183
ALTIN
2.494,01
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

ÖĞRENCİ KONSEY BAŞKANLIĞINDAN REKTÖR TAŞ’A ZİYARET

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Gürkan Danık ve ekibi Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Taş’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerini ilgilendiren yeni gelişmeler ve faaliyetler istişare edildi. Özellikle bütünleme sınavları, öğrenci yemekhanesi, okul giriş ve çıkışları, öğrenci kulüpleri ve ilçe meslek yüksek okulları ile ilgili öğrencilerin istek ve önerilerini Rektör Taş’a ileten ekip ziyaretin olumlu olduğunu ifade ettiler. Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Rektör Taş ise öğrencilere teşekkür etti.

Gerçekleşen ziyarette konuşulan önemli başlıkları ifade eden Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Gürkan Danık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bütünleme Sınavlarına yönelik istek ve önerilerin görüşülmesi

Son bir kaç günde bütünleme sınavlarına yönelik başlatılan imza kampanyası ciddi bir boyuta ulaşmış ve öğrenci kardeşlerimiz bu konuda ki mağduriyetlerini ve isteklerini dile getirmişlerdi. Bizde bu konuyu Rektör İbrahim Taş’a sunarak hem öğrencilerin yapmış olduğu bu kampanyayı desteklediğimizi ve bu konu ile ilgili yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini talep ettik. Sayın Rektörümüz İbrahim TAŞ’ın yapmış olduğu açıklamada bütünleme sınavlarının süresiz bir şekilde kaldırılmasına yönelik bir kararın alınmadığını üniversite senatosunun almış olduğu kararın sadece bu yıl geçerli olduğunu ve önümüzdeki günlerde yapılacak senato gündeminde Büt konusu ile ilgili tekrar görüşüleceğini ve gerekli düzenlemelerin yapılacağının bilgisini aldık. Sonuç olarak Öğrenci kardeşlerimize asla bütünleme sınavlarının süresiz bir şekilde kaldırılmadığını kararın sadece bu yıl için alındığını ve tekrar düzenleneceğinin bilgisini vermek istiyoruz. Öğrenci konsey başkanlığı olarak da bu konunun her zaman takipçisi olacağımızı ve alınan her yeni kararda öğrenci kardeşlerimiz adına gerekli çalışmaların yapıldığını ve yapılmakta olduğunu söylemek istiyoruz.

Yemekhane Konusu ve yemekhane saatleri

Özellikle konsey başkanlığına gelen sık sorulardan biri olan yemekhane saatleri ile ilgili olarak düzenlemenin yapılması önerisini rektörümüze sunduk ikinci öğretimde ki kardeşlerimizin yemekhane saatleri konusunda ki sıkıntıları ve ders saatleri ile yemek saatleri uyuşmazlığını çözmek babında yemekhane saatlerinin düzenlenmesini ve yemekhane kapanış saatinin bir saat daha uzatılması talebinde bulunduk ve Rektörümüz İbrahim TAŞ’ın da bu konu ile ilgili düzenlemenin yapılacağının bilgisini aldık.

Okul giriş ve çıkışları

Üniversitemizde ki öğrenci kardeşlerimizin daha rahat ve güvenli bir şekilde giriş ve çıkış yapabilmeleri için üniversite giriş kapılarının güvenliğinin arttırılmasını ,turnike sisteminin oluşturulmasını ve yeni yapılan üniversite kapısının aktif hale getirilip giriş ve çıkışların daha hızlı,aktif ve güvenli bir şekilde sağlanmasının fikrini sunup rektör bey ile bu konu ile ilgili istişarelerde bulunduk.

Öğrenci kulüpleri ve fakülte başkanlarına yönelik çalışmalar

Üniversitemizde ki kulüplerin ve son temsilci seçimlerini kazanan fakülte başkanlarımızın kendilerine ait kullanabilecekleri odaların tahsisi hakkında ki görüşmelerimiz sonuç vermiştir. Öğrenci kulüpleri ve Fakülte başkanları için yer temin etme çalışmalarının devam ettiği bilgisini rektörümüzden bizzat almış bulunmaktayız ve en kısa zamanda üniversite kulüplerimiz ve fakülte başkanlarımızın faaliyet ve projelerini hazırlayabileceği ortamlar sağlanacaktır. Bununla birlikte Üniversitemizde faaliyete bulunan 40 kulübünde tüm faaliyet,organizasyon ve projelerinde Öğrenci konsey başkanlığı, Sağlık kültür ve spor daire başkanlığı ve rektörlük iletişim içerisinde olup kulüplerimizin istek ve önerilerini tam anlamı ile sağlanmaya çalışılacaktır.

İlçe Meslek Yüksek Okullarına yönelik çalışmalar

Özellikle ilçelerde öğrencilerin kullanacakları alanların genişletilmesi ve daha rahat hareket edebilme ortamlarının oluşturulması için proje ve fikirlerimizi rektör beye sunmuş bulunmaktayız ilçelerde ki öğrenci kardeşlerimizin ve öğrenci kardeşlerimizi temsil eden başkanlarımızın istek ve önerileri rektör beye bildirilmiş ve öğrenci kardeşlerimizin daha rahat hareket edebilecekleri alanların açılmasına yönelik çalışmaların Rektörümüz İbrahim Taş’ın sıcak baktığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.