DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C

O Notu Bırakmıştı

O Notu Bırakmıştı. ”Abi hakkını helal et. Biraz eriklerden yedik. Bir miktar da para bıraktık. Jandarma ” Yaklaşık 1 yıl önce o notu bırakmıştı.

Bilecik’te erik bahçesinden yaklaşık 1 yıl önce yemek için aldığı bir avuç eriğin parasını bir not ile birlikte bırakan ve  Pazar günü geçirdiği trafik kazasının arından şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mert Kaya Mersin’de düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Yaşar G. idaresindeki 11 AAH 447 plakalı cip, Eskişehir istikametinden Bilecik istikametine seyir halindeyken Bilecik Başköy mevkisindeki kontrol noktasında görevini icra eden iki askere çarpmış, kazada ağır yaralanan ve ardından kaldırıldığı Bilecik Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mert Kaya, yaklaşık 1 yıl önce Deresakarı köyünde Engin Yağcı’ya ait kiraz bahçesinde bulunan eriklerden bir avuç almış, eriklerin parasını ve o notu bırakmıştı.

”Abi hakkını helal et. Biraz eriklerden yedik. Bir miktar da para bıraktık. Jandarma Mert Uzman.”

Çevresi, arkadaşları, yakınları tarafından sevilen ve herkesi duygulandıran o notu bırakan, 17 Kasım 2019 Pazar günü Bilecik ilinde görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu şehit düşen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mert Kaya, Mersin’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Muğdat Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra; Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Baki Şimşek ile Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokolü üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ailesi, yakınları ve sevenleri, hayatının baharında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mert Kaya’yı göz yaşları içerisinde asker selamı ile uğurladı.

Cenaze namazının ardından Şehit Kaya’nın naaşı, askerlerin omzunda top arabasına yüklenerek Mersin Şehitliği’nde dualar eşliğinde toprağa verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.