DOLAR
32,3692
EURO
34,9458
ALTIN
2.325,68
BIST
9.091,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“O FEZLEKE ONURUMUZDUR”

O FEZLEKE ONURUMUZDUR

TBMM Başkanvekili, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Meclis seçim için tatile girerken hükümetin gönderdiği dokunulmazlık tezkeresi için, “Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce ile birlikte 2017 Mayıs’ında referandum için yaptığımız basın açıklaması nedeniyle dokunulmazlığımın kaldırılması isteniyor.  Demokrasi mücadelesi suçsa bu fezleke onurumuzdur” dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından fezleke hazırlandı. Fezleke, hükümet tarafından Meclis 24 Haziran seçimleri için tatile girmeye hazırlanırken TBMM’ye gönderildi.

Fezlekede, Cumhurbaşkanı adayı, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin de ismi yer aldı. Ancak İnce hakkında bu konuda bir fezleke Meclis’e gelmedi.

Fezlekede, Tüzün, Muharrem İnce ve CHP Ankara Milletvekili, Anayasa Komisyonu üyesi Murat Emir’in, anayasa değişikliği öncesinde 8 Mayıs 2017’de Ankara’da bir basın açıklaması yaptıkları anlatıldı. Fezlekede, İnce, Tüzün ve Emir’in basın açıklaması yaptıkları yerin, “Ankara Valiliğince gösterilen gösteri, yürüyüş ve toplantılar için yer güzergahında olmadığı” gerekçesiyle soruşturma açıldığı belirtilerek, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasını ihlal ettiği” iddiasıyla dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

SUÇLAMA ONURUMUZDUR

TBMM Başkanvekili Tüzün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“24 Haziran’da Türkiye’nin kaderini değiştirecek bir seçime gidiyoruz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Muharrem İnce için Anadolu’dan dalga dalga yükselen müthiş bir enerji var. Hükümet ne yapıyor. Meclis tatile girmeden önce bir fezleke gönderiyor. Benim dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyor. Fezlekede Sayın İnce’nin de adı geçiyor.  Suçlama, referandum öncesi seçim yasaklarını ihlal. Ne suç işlemişiz? Demokrasiyi korumak için, demokratik hakkımızı kullanıp basın açıklaması yapmak. Böyle bir suçlama, böyle bir fezleke bizim onurumuzdur.  Seçime sayılı günler kala Meclis’e fezleke göndererek, bize kara çalmaya, milletin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bıraksınlar bu tür küçük ayak oyunlarını. Bıraksınlar kumpas kurmayı. Bıraksınlar arkadan iş çevirmeyi.  Çıksınlar er meydanına. Televizyonlarda açık oturumlara bizimle çıkmayı reddediyorlar.  Medya görmezden geliyor. Onlar devletin bütün imkanlarını kullanıp milletin vergilerinden toplanan paralarla propaganda yapıyor. Kapa propagandadan kaçınmıyor. Biz ise sadece milletimizden aldığımız güçle meydanlardayız. Ne yaparlarsa yapsınlar 24 Haziran’da biz kazanacağız, Türkiye kazanacak.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.