DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Nerede bu tarihi çeşme ? Kuloğlu kaya namıyla ma’ruf su çeşmesi

Bilecik’te yer alan Kuloğlu kaya namıyla ma’ruf su çeşmesi 1950’li yılların sonuna kadar, Doktoroğlu eczanesinin önü gibi bir konumda, çeşme olarak kullanılıyormuş. Bilecik’te roma çeşmesi olarak fotoğraf arşivlerinde yer alan bu tarihi eser şu an nerede kimse bilmiyor.

Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda Bilecik’li bir vatandaşımız”Birileri bir gece yükledi kamyona götürdüler.. kimse sormadı nereye gitti nerdeler diye…Beşiktaş mahallesini ismini veren beşik bir mezar vardı.. o da yok.. tarihimiz çalındı sesimiz çıkmadı.. üniversite yetkililerinin bunları araştırması lazım..” yazıyor.

Kuloğlu kaya namıyla ma’ruf su çeşmesi olarak bilinen Roma çeşmesi gibi tarihi eserler, bir toplumun yada ülkenin geçmişin yansıtan, kültürünü ve medeniyetini günümüzde ortaya koyan en önemli varlıkların başında gelir. Geçmişi olmayan bir millet yok olmaya mahkumdur.Bu yüzden tarihi eserlerde kültürlerin, medeniyetlerin veya milletlerin en önemli geçmişidir.Herkes bireysel olarak kendi üzerine düşen vazifeyi yapmalıdır ve tarihi eserleri korumalıdır.

Bilecik Müzesinde sergilenebilecek, nadide eserler arasında yer alabilecek böylesi güzel bir tarihi eserin şu anda nerede ve kimlerin elinde olduğu Bilecik’li hemşehrilerimiz tarafından yetkili mercilere soruluyor.

434324234234

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.