DOLAR
32,5427
EURO
34,8772
ALTIN
2.433,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Necmettin Erbakan Bilecik’te Anıldı

Saadet Partisi Bilecik Gençlik Kolları merhum Necmettin Erbakan’ın ölüm yıl dönümü nedeniyle Tevfik Bey Caddesi üzerinde gül suyu ve lokum ikramında bulundu.

Burada Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanı Ömer Taşcı, 27 Şubat 2011 tarihinde ebedi yolculuğuna intikal eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocanın çocukluğundan beri, hayatını insanlığın saadeti için planlamış programlamış o yolda mücadele etmiş cihad etmiş bir lider bir önder olarak, ufuklarımızı ve  gönlümüzü açıp,  yol gösterdiğini söyledi.

Taşçı konuşmasına şöyle devam etti:

”O’nun fikirleri malesef yaşadığı zamanda yanlış anlaşıldı veya anlaşılamadı yıllar sonra Erbakan haklıymış diye herkes tarafından şu anda dillendiriliyor. Bu gün ülkemizin geçtiği zor durumlardan dünyamızın ve ortadoğunun geçtiği zor dönemlerden Erbakan Hocamız 22 -23 yıl önce bahsetmişti. Erbakan Hocamız o zaman onları bahsederken çok hayalci diyorlardı ama bu gün haklıymış deniyor. Malesef Tarihçi Profesörlerimizin en önde gelen isimlerinden İlber Ortaylı Hocamızın da dediği gibi Erbakan haklıymış sözü bir atasözü haline geldi artık. Biz diyoruz ki milletimiz hiçbir zaman uşak olmaz,köle olmaz ezilen olmaz ama bu durum illa bir zorlukla gönderilebilir başımızdan def edilebilir. Yani yarın başımıza Suriye gibi Irak gibi bir mesele gelmeden bugünden Hocamızın söyledikleri, Milli Görüş’ün söyledikleri dikkate alınsa tedbirler alınsa yarın başımıza böyle şeyler gelmesine gerek kalmaz. Yarın böyle şeyler başımıza geldiğinde milletimizin vatan sevdası üstün gelecektir. İllaki bizim ülkemiz bir Suriye olmayacaktır ama bu memleketin evlatları bir eziyet görecektir diye düşünüyoruz. Biz bu olmasın diye mücadele ediyoruz. ”Akıl bir işin sonunu düşünebilmektir.” der Erbakan Hocamız. Şu anda Ortadoğu ateşine çekilmek isteniyor ülkemiz, bunu göremiyorsak bunu idrak edemiyorsak siyasetin siyasetçinin ne önemi var. Siyasetçi insanlar tarafından önceden görsün diye seçilir. Eğer sonradan görecekse sıradan halktan ne farkı olur. Erbakan Hocamız o yüzden büyük bir siyasetçiydi.Büyük bir liderdi. Biz onun kaşına gözüne boyuna posuna değil ideallerine görüşlerine fikirlerinin islama dinimize uygunluğuna ve her daim hakkı savunmasına sevdalıyız. Saadet Partimizin de bugün sloganı olan önce ahlak ve maneviyat her zamankinden daha çok bugün değerini önemini arttırıyor. Allah 6.yılında Erbakan Hocamıza rahmet eylesin. Biz öyle inanıyoruz ki cennet mekandır makamı da yüce makamlardan birisidir. Çünkü ömrünü cihada vakfetti. Hayatını, insanlığın sadece müslümanların değil bütün insanlığın yer yüzünde zulüm gören bütün insanlığın saadetine huzuruna mutluluğuna adamıştı. O yaşamadı yaşattı. Allah razı olsun biz onun yolunda devam edeceğiz. Fikirleri idealleri gerçekleşene kadar canla başla çalışmaya devam edeceğiz. ”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.