DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Muhabbet Kapısı Bilecik’te Aralandı

Muhabbet Kapısı Bilecik’te Aralandı

Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş, tarafından ”Aile Huzuru ve Mutluluğu” konulu konferans verildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferansta, Prof. Dr. Karataş, aile yaşamı ve Hazreti Muhammed’in aile hayatı hakkında örnekler verdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, etkinlik ile güzel ve verimli bir zaman dilimi geçirdiklerini belirtti. Bilecik’in hergün birbirinden güzel ve değerli konuğu ağırladığını dile getiren Yağcı, etkinliklerin kültür ve sosyal hayata büyük katkılar sağladığını belirterek, şunları söyledi:

”Öncelikle gecemize teşrif ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. 2004 yılında sizlerle birlikte çıktığımız yolculukta, içilecek suyu yokken, yürünecek yolu yokken, doğalgazı yokken Allah’a çok şükürler olsun ki bugün birçok kültürel ve sosyal etkinliğin yapılabildiği bir belediye haline geldik. Aslında bizim bir hedefimiz ve hayalimiz vardı. Çünkü biz, Şeyh Edebali Hazretlerinin metfun olduğu topraklarda yaşıyoruz. Onun bizlere bir öğüdü vardı ve ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişti. O zaman bizim insan odaklı bir hizmet anlayışı ile yola çıkmamız gerektiğini düşündük ve bütün çalışmalarımız bu yönde gerçekleştirdik. Her zaman dediğimiz gibi fiziki yapılar yapılabilir. Ancak onlara değer veren ve anlam kazandıran, sizlerin teşrifi ve katılımıdır. İnşallah daha birçok güzel etkinlik bizleri bekliyor. Ben bu güzel geceyi bizlere yaşattığı için değerli hocamız Mustafa Karataş’a çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha iyiye ve daha güzele dileğiyle.”

Prof. Dr. Karataş ise Bilecik’e daha önce de geldiğini belirterek, ”Bilecik’in birçok alanda gelişip büyüdüğünü gördüm. Bilecik’e güzel bir kültür ve kongre merkezi yapılmış. Emeği geçen başta Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve ekibine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programda Belediye Başkanı Selim Yağcı, Prof. Dr. Karataş’a üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak hediye etti.
Program, Prof. Dr. Karataş’ın, vatandaşlardan gelen soruları cevaplamasıyla son buldu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.