DOLAR
32,3334
EURO
35,1194
ALTIN
2.302,36
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Milli güreşçi ASÜ’den mezun oldu

Kazandığı madalyalarla tüm Türkiye’nin gururu olan Rıza Kayaalp, Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndaki (BESYO) eğitimini başarıyla tamamladı. Mezun olan ve diplomasını Rektör Prof. Dr. Mustafa Acar’ın elinden alan Rıza Kayaalp, ASÜ’nün spor hayatında çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Hocalarının ve Rektör Acar’ın önemli desteklerini gördüğünü kaydeden Kayaalp, “ASÜ BESYO, spor alt yapısı olarak Türkiye’nin en iyileri arasındadır. Böyle bir okuldan mezun olmak benim için de önemli bir gurur vesilesidir. Burada öğrendiklerim spor yaşamıma pozitif değer kazandırdı. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma ve bana her zaman destek olan Sayın Rektörüme çok teşekkür ediyorum” dedi.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar ise Rıza Kayaalp’in çok önemli bir sporcu olduğunun altını çizerek, “Rıza sadece sporcu kimliği ile değil; karakteri, başarılı öğrencilik hayatı ve ahlakı ile de örnek bir isimdir. Kendisinin elde ettiği başarılar tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de memnun etmekte, göğsümüzü kabartmaktadır. Bu münasebetle üniversitemizdeki spor salonuna Rıza’nın adını verdik. Rıza, gençlerimize rol model olabilecek niteliktedir” dedi. Rıza Kayaalp’e diplomasını takdim eden ve spor yaşantısında başarılar dileyen Rektör Acar, “Değerli öğrencimizden daha nice büyük başarılar bekliyoruz” dedi.

120 kilogram grekoromen stilde güreşen Rıza Kayaalp Akdeniz Oyunları’nda, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda ve Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya, Olimpiyat Oyunlarında ise bronz madalya kazanarak Türkiye’yi gururlandırmıştı.

kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.