DOLAR
32,3640
EURO
34,9533
ALTIN
2.325,55
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan Bilecik Belediyesi’ne ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’dan Bilecik Belediyesi’ne ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret etti.
AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti Belediye Meclis üyeleri ve partililerin katıldığı ziyarette Bakan Nabi Avcı, Bilecik ve Bilecik Belediyesi hakkında övgü dolu sözler kullandı.
AK Parti’nin son 12 yılda Bilecik ve Türkiye’de çok güzel hizmetler gerçekleştirdiğini dile getiren Avcı, şunları söyledi:
”AK Parti, iktidara geldiği zaman 8 yaşında olan çocuklar, bugün oy kullanma çağına geldi. Bu çocuklar, gençler, bundan öncesini bilmiyorlar. 2002, 2003’den önce yollar, hastaneler, okullar ne durumdaydı, bunları gençler bilmiyorlar. Onları yaşamadılar. Onları biz yaşadık. gençlerimiz çok şükür o günleri yaşamadılar, bundan sonra da yaşamasınlar. Ama, Gülümbe rampasının da her zaman böyle güzel olmadığını onlar bilsinler. Onlara bunu başa kakmadan, güzel, güzel anlatmamız lazım. AK Parti’nin sağlık, ulaşım, güvenlik, adalet, eğitim de ne yaptığını Bilecik’te, Pazaryeri’nde, Bozüyük’te ne yaptığını tane, tane, bıkmadan usanmadan anlatmamız gerekiyor.” dedi.
”BİLECİK’İN EĞİTİM BAŞARISI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE”
Ziyaretinde, Bilecik ve Bilecik Belediyesi hakkında övgü dolu sözler kullanan Bakan Nabi Avcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
”Bilecik eğitim bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde. Biz üniversiteye giriş başarı sıralaması uygulamasında illerimizin durumlarını açıklamıyoruz. ‘İller arasında gereksiz bir rekabet duygusuna yol açmasın’ diye. Açıklamamamızın bir sebebi daha var. Son üniversiteye giriş sıralamalarında Milli Eğitim Bakanı olarak açıkladığınız taktirde insanlarımız, ya ne oluyor diyeceği Bilecik ve Eskişehir çok üst sıralarda yer aldı. Onun için açıklamadık, yanlış anlaşılır diye ama çok şükür Bilecik üniversite girişlerinde çok iyi durumda, eğitim alt yapısında da çok iyi durumda.”
”HÜKÜMETİMİZ VE DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZ İLE BİLECİK İÇİN GÜZEL HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”
Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada Bakan Nabi Avcı’ya, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Bilecik ve Bilecik Belediyesi çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Selim Yağcı, şunları söyledi:
”Bilecik, kuruluş ve kurtuluşun toprağı olan ve Cumhuriyet tarihinde de önemli muhaberelerin yaşandığı güzide toprak parçasıdır. Ama Bilecik, Cumhuriyet tarihinden itibaren son 15 yıl öncesine kadar hak ettiği hizmeti gerektiği ölçüde alamamış bir şehir. Hükümetimizle birlikte son 12 yılda büyük yatırımlara kavuştu. Bizler de göreve geldiğimizde 3 aşamalı bir plan dahilinde, ilk 5 yılda şehrimizin temel ihtiyaçları olan hizmetleri yerine getirdik. Şu an ilimizdeki asfalt ve alt yapı hizmetinde, Türkiye’deki önemli şehirlerarasında olduğumuzu iddia edebiliriz. İkinci beş yılda ise şehrimizin kent vizyonuna değer katacak ve insanlarımızda Bilecikli olma mutluluğunu yaşatacak kültür kongre merkezi, alışveriş merkezleri, spor alanları gibi güzel hizmetler gerçekleştirdik. Üçüncü dönemde ise Yüksek Hızlı Tren, bağlantı yolları ile metropol şehirlere yakın olan Bilecik’i tanıtmak ve turizm alanında güzel gelişmeler kaydetmek amacındayız. Hükümetimizin ve siz değerli büyüklerimizin bizleri ziyaret etmeleri ve bizlerin yanında olmaları bizlere her açıdan ümit veriyor. Ben zaman ayırarak bizleri ziyaret ettiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum.”
Başkan Selim Yağcı, ziyarette ayrıca Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan yeni projeler hakkında Bakan Avcı’ya bilgi verdi.
BAKAN AVCI BİLECİK SERAMİĞİNDEN YAPILMIŞ FİNCANI TANITTI
Ziyarette Başkan Selim Yağcı, Bakan Nabi Avcı’ya üzerinde Osmanlı arması bulunan tabak ve Bilecik seramiğinden yapılmış fincan takımı hediye etti.
Fincan takımını beğenen Nabi Avcı hediyelerden dolayı Başkan Selim Yağcı’ya teşekkür ederek, ”Bu fincan, Bilecik seramiğinden yapılmış bir fincan takımıdır” ifadesini kullandı.
Bakan Avcı ve beraberindekiler, daha sonra Belediye Bahçesinde çay içtikten sonra şehir merkezindeki esnafı ziyaret ederek, sohbet etti.
Bakan Nabi Avcı, Bilecik temasları kapsamında Pazaryeri ve Bozüyük ilçesinde de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

DSC_7827

DSC_7901

DSC_7920

DSC_8040

DSC_8065

DSC_8077

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.