DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik’te

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilecik’te Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan’ı ziyaret etti. Bakan Avcı;  “Eğitime musallat olmuş, ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalara son verdik. Artık bu memleketin hiçbir çocuğu şu veya bu sebeple okul kapılarından döndürülmüyor” dedi. Çalışmalar hakkında Prof. Dr. Özcan’dan bilgi alan Avcı, daha sonra Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışına katıldı.

Avcı, bir okul açılışı daha yaptığını ve bir okulun temeli atma törenine katıldığını hatırlatarak;

“Bu açılışlar, temel atma törenlerimiz son 13 yıldır kesintisiz devam ediyor. Memleketimizin her yerinde ayrım gözetmeksizin yeni okullar, yeni derslikler inşa ediyoruz. Okul varlığımızı, derslik sayımızı bu hamlelerle iki katına çıkardık. Okul binası ve derslik sayısındaki bu atılım muhtevada da devam ediyor. Eğitime musallat olmuş, ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalara son verdik. Artık bu memleketin hiçbir çocuğu şu veya bu sebeple okul kapılarından döndürülmüyor. Okulunu bırakmak zorunda kalmıyor. Tam tersine bütün çocuklarımız eşit ve adil şartlarda eğitim alıyor. Son yıllarda her alanda yaşadığımız değişim eğitime de çok köklü bir şekilde yansıyor. Önümüzdeki dönemde bu yaşadığımız gelişmelerin yabancıların ifadesiyle bu büyük sessiz devrimin yansımalarını hep beraber göreceğiz.” dedi.

512 öğrencinin eğitim alacağı 21 derslikli Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin 14 ay gibi  kısa bir sürede tamamlandığını söyleyen Avcı,

“Siz zaten biliyorsunuz ama buradan bütün Türkiye bir kez daha duysun. Bilecik’te muhteşem bir üniversite kuruldu. Kurucu rektörümüz Azmi Hocaya bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben dünyanın pek çok yerinde çeşitli büyüklükte üniversiteler gezdim. Şundan emin olun Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi kısa zamanda sağladığı bu birikimiyle Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri haline gelmektedir. Bu okuldan mezun olacak öğrencilerimize gönül rahatlığıyla, ‘arkadaşlar orada bir üniversite var ve sizi bekliyor’ diyorum. Hayırlı, uğurlu olsun.”  dedi.

avcı3 avcı4 IMG_9971 IMG_9973 avcı1 avcı2

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.