DOLAR
32,5490
EURO
34,8521
ALTIN
2.427,16
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

YAŞAR TÜZÜN 19 MAYIS’TA KONUŞTU

YAŞAR TÜZÜN 19 MAYIS’TA KONUŞTU

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, partililerle birlikte kutladıkları alternatif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreninde yaptığı konuşmada; ‘’Milli Bayramlarını kutlayamayanlar, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar’’ dedi.

Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik’te sabah 09:30 olarak belirtilen ve davetiyelerin hazırlandığı etkinliklerin 10:00’da başlamasına ve ilgili yöneticilerin zamanında katılmamasına büyük tepki gösterdi.

Milletvekili Yaşar Tüzün, konuşmasına; ‘’Saygıdeğer İl başkanımız, kıymetli Belediye Başkanım. Belediye Başkanım demeye hasret kalmıştık uzun süredir. Gençlik Kollarımızın değerli üyeleri, Bilecik Atatürkçü Düşünce Derneğinin kıymetli üyeleri. Sevgili Gençler, kıymetli hanımefendiler ve beyler, basınımızın güzide mensupları diyeceğim ama maalesef basınımızın da böyle bir ilgi göstermediğini tespit ettik. ‘’ ifadeleriyle başlayarak, ‘’Olsun biz halkız, biz Milletiz. Ben de Milletimizin vekili olarak, alternatif programımıza hoş geldiniz diyorum. Sevgili Hemşehrilerim. Bu yıl 19 Mayıs Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşını başlatmak üzere yola çıkışının 100 yıl dönümünü kutluyoruz. 19 Mayıs, tarihimizin dönüm noktasıdır. Devletimizin ilk adımları atılmıştır ve bugün Samsun’da İlkadım diye ilçemiz vardır. Aydınlık ve çağdaş geleceğimizin bayramı olun bu gün, gençlerimize emanet edilmiştir. Her şeyin gerçekten çok güzel olacağı inancıyla 100 yıldır bu umudumuzu ve bu ümidimizi kaybetmedik, mücadelemizi hep birlikte sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Atatürk’ümüzün doğduğu tarihtir bugün. Bu tarihi anlayamayanlar, bu tarihi önemsiz kılanlar, unutmasınlar ki Milli bayramları kutlayamayan milletler, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar. Bunu bu sabahki bu güzel törene gölge düşüren anlayışa bir kez daha haykırmak istiyorum. Milli Bayramlarını kutlayamayan milletler, dini bayramlarını kutlayacak vatan bulamazlar.’’ dedi.

UNUTMASINLAR Kİ BİZ 23 NİSAN’TA ÇOCUĞUZ, 19 MAYIS’TA GENCİZ, 30 AĞUSTOS’TA ZAFERİZ VE 29 EKİM’DE CUMHURİYETİZ’’

Konuşmasına; Bizim Milli bayramlarımız, geçmişte olduğu gibi Laik demokratik Cumhuriyetin kurucusu Cumhuriyet Halk Partililer, başta ülke yönetiminde ve yerel yönetimde bunu nasıl ortaya koymuşlarsa bundan sonra da bu mücadeleye devam edeceklerdir.’’ İfadesini kullanan Milletvekilimiz Yaşar Tüzün, şunları söyledi:

‘’Milli Mücadele gününde, Milli Egemenlik gününde 100 yıl önce nasıl yenilmediysek, unutmasınlar ki 100 bin yıl da geçse yenilmeyeceğiz ve bu mücadelemize devam edeceğiz. O nedenle bağımsızlık özgürlük ve demokrasi mücadelemizin 100. Yılı hepimize kutlu olsun. Bizler, unutmasınlar ki her 23 Nisan’da çocuğuz, 19 Mayıs’ta genciz, 30 Ağustos’ta zaferiz ve kuşkusuz 29 Ekim’de hepimiz Cumhuriyetiz. Çünkü biz Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetlerinin bekçisiyiz.’’ İfadelerini kullandı.

DEVLETİN YÖNETİCİLERİ DEVLETİN TAPUSUNU ALMIŞ DEĞİLLERDİR. BU DEVLETİN TAPUSU 82 MİLYON İNSANIMIZIN ORTAK MALIDIR’’

Konuşmasında; ‘’Devleti yönetenler ve devletin yöneticileri, devletin tapusunu almış değillerdir. Bu devletin tapusu 82 milyon insanımıza ortaktır.’’ Şeklinde konuşan Milletvekilimiz Yaşar Tüzün, ‘’Sadece yöneticiler Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasası ve kanunlarından aldıkları yetkileri uygularlar. Oturdukları makam ve koltuklara güç verirler. O makamlardan güç almazlar, alamazlar, almamaları gerekir. Eğer, bu ili yöneten yöneticileri olarak Milletin ta kendisine, Milletin vekiline, halkın belediye başkanına, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine meslek odalarına, sendikalarına 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na anmak için sabah 09:30’da Bilecik Cumhuriyet Meydanında kutlayacağız diye davetiye gönderip, kendiniz gelmiyorsanız, ‘ Ben o törene saat: 09:30’da değil de 10’da geleceğim, beni de yarım saat bekleyin’ diyorsanız, bu Milletin vekili ve bu Milletin kendisi dikkate alıp adam yerine koymayacaktır. Bunu böyle bilesiniz.’’ İfadelerini kullandı.

‘’BU DEVLETİN VALİSİ DE OLSA KAYMAKAMI DA OLSA; MİLLETİN VEKİLİNE SAYGI DUYMAK ZORUNDADIR’’

‘’Bugüne kadar Milletvekilliği yaptığım süre içinde devlet ve vatandaşla barışık şekilde yaşamak için özen göstermiş bir evladınızım.’’ İfadelerini kullanan Milletvekilimiz Yaşar Tüzün, sözlerini şöyle tamamladı:

‘’Ben Bilecik’in milletvekiliyim. Beni kimse sevmek zorunda değil ama bana saygı duymak zorunda. Bu devletin Valisi de olsa, kaymakamı da olsa, bürokratı da olsa, Milletin seçtiği vekile gerekli saygıyı göstermek zorundadır. Siz devleti yönetenler olarak 09:30’da programı verip 10:00’da gelemezsiniz. Buna hakkınız yok. Bunun sorumlularının derhal derhal gereğini yapmaları ve bulundukları makamlardan istifa etmelerini talep ediyorum. Çünkü biz bu Cumhuriyeti bu devleti yolda bulmadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarının İstanbul’dan 18 arkadaşı ile birlikte çıktıkları yolda, az önce Belediye Başkanımızın dediği gibi ‘Geldikleri gibi giderler’ sözünü hatırlatıp, sizin bu anlayış ve zihniyetin nasıl geldiyseniz öyle aynı yöntemle ve ilk seçimle gideceğinizi Milletin ayak seslerini bugün gözlemledik. Sevgili hemşehrilerim unutmayalım ki, bize emanet edilen bu laik Cumhuriyeti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve emanetlerini nasıl korumayı sürdürdüysek, bundan sonra da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs 2019’da Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanımız Sayın Semih Şahin’in bütün programlarına eksiksiz olarak katılacağız. Onun ve yönetimi ile düşüncelerinin her zaman yanında olacağız ve diyorum ki Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesi, Yaşasın Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyeti. Hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum. ‘’ diye konuştu.

ALTERNATİF 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMASI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.