DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

Milletvekili Tüzün, Sağlık Çalışanları ile İlgili Kanun Teklifi Verdi

Milletvekili Tüzün, Sağlık Çalışanları ile İlgili Kanun Teklifi Verdi. Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, sağlık çalışanlarının Koronavirüs sebebiyle yaşamlarını yitirmesi halinde şehit sayılabilmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi verdi.

Tüzün; Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı ülkemizde toplam vefat sayısının yüzde 10’unu bulan sağlık çalışanlarımıza ve onların ailelerine sahip çıkmak için TBMM’ye Kanun Teklifi sundu. Tüzün, Kanun Teklifinin Meclisten geçmesiyle birlikte “Canını hiçe sayarak, gece gündüz demeden, ailelerinden uzak kalarak, Koronavirüs salgınına yakalanmış hastaları tedavi edebilmek için kendi canlarından olan sağlık çalışanlarımıza haklarını en üst seviyeden teslim etmemiz gerektiğini” söyledi.

Bilecik Milletvekili Tüzün “Maalesef ülkemiz de tüm dünya ülkeleri gibi Koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Ülkemizi yönetenler her ne kadar ‘Evde Kal’ çağrısı yapsalar bile, evinde kalamayacak en önemli kişiler sağlık çalışanlarımızdır. En ufak temas halinde bile bulaşan bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımızı iyileştirmek ve hayatlarına devam ettirmek için mücadele veren sağlık çalışanlarımız maalesef kendi hayatlarından olmaya devam etmektedir. Bu süreçte evinden, ailesinden uzak duran, gece gündüz demeden canımız için canlarını feda eden ve ülkemizde vefat edenlerin yüzde 10’unu bulan sağlık çalışanlarımıza vereceğimiz destek sadece camlarımızdan, balkonlarımızdan bir dakika alkışlamak olmamalıdır.

Teklif belki onları geri getiremeyecek fakat onlara borcumuzu ailelerine sahip çıkarak ödemeye çalışmalıyız düşüncesinde olduğumuz için verdiğim bir tekliftir. Bu vesile ile Koronavirüs salgınından dolayı hayatlarını kaybetmiş başta sağlık çalışanlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Kanun yasalaştığı takdirde Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları şehit sayılacak ve geride kalan ailesine şehit tazminatı ödenecek ve aylık bağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.