DOLAR
32,4432
EURO
34,7490
ALTIN
2.439,32
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hayati Kaba

MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hayati Kaba Seçime Doğru’da

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hayati Kaba, Seçime Doğru programımıza konuk oldu.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan ‘Mahalli İdareler Seçimi’ öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hayati Kaba Seçime Doğru programımızda konuğumuz oldu.

Seçime Doğru programımızda sorularımızı yanıtlayan Osmaneli siyasetinin tanınan isimlerinden Milliyetçi Hareket Partisi Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı Hayati Kaba, geçmişte sivil toplum örgütleri, kooperatif başkanlığı, kooperatif başkan yardımcılığı, spor kulübü başkanlığı, ilçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı gibi çeşitli görevde bulunduğunu hatırlatarak, Osmaneli halkına hizmet etmek için yeniden MHP Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Adayı olduğunu söyledi.

Aslında bu dönem siyasete girmeyi düşünmediğini anlatan Hayati Kaba, Osmaneli’nde yatırım, köylere gitmesi gereken hizmetler ve sanayi ile ilgili ciddi sıkıntılar gözlemlediğini belirterek, MHP İlçe Başkanı Saim Turan, yönetim kurulu ile görüşerek karar verdiğini ve Cumhur İttifakının iktidar ortağı olan MHP ile sorunları çözme kabiliyetlerinin çoğalacağını vurguladı.

Türkiye’deki hukuk sisteminin çok yavaş ilerlediğini ifade eden Hayati Kaba, 2011 yılında mahkemeye verilen sanayi parselleri, sanayi kuruluşları ile ilgili sürecin 2017-2018 yıllarında bittiğini yani yaklaşık 7 yıl gibi bir süreyi aldığını kaydederek, kendilerinden sonra gelenlerin bu işi takip edemediğini söyledi. Ardından mahkeme kararıyla alınan sanayi parsellerinin yine aynı firmaya birilerinin devreye girmesi ile tekrar verilmeye çalışıldığını anlatan Hayati Kaba konuşmasına şöyle devam etti:

Zamanın kaymakamı bizi çağırdı ve dedi ki Sayın Başkan siz yıllarca bu teşkilatta görev gerek ilçe başkanlığı gerek il genel meclisi üyeliği gerekse belediye başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuşsunuz. Siz bu işi daha iyi bilirsiniz diye sizinle görüşmek istiyoruz diye bizi davet ettiler. Zamanın il genel meclisi üyesi arkadaşımızı da yanımıza alıp gittim. Dedim ki, ”Buyurun Sayın Kaymakamım” Kaymakamımız mahkemenin sonuçlandığı ama birilerinin bu mahkeme sonucuna rağmen, biz aynı firmaya burayı geri verelim. Bir kısmını bir kısmı zaten verilmedi. 260 dönüm yerin 140 veya 150 dönümünü aynı firma tekrar geri istiyor. Bende o zaman şunu dedim. Arkadaşlar! Biz Millete rağmen siyaset yapmıyoruz. Biz Millet nasıl istediyse o şekilde siyaset yaptık. Bundan sonra da o şekilde siyaset yapacağız. Bize Millet demez mi? Arkadaşlar madem 2011 yılında mahkemeye verdiğiniz sanayi tesisi veya arsamızı, 7 yıl sürmüş, ne hakla geriye dönüp yine aynı firmaya veriyorsunuz? O zaman baştan anlatsaydınız. 7 yıllık zaman zarfı bunun hesabını kim verecek? Yani bu gibi olaylar Osmaneli’nde yaşandıkça bizim siyasetin içine girmemiz gerektiğini anladık ve tekrardan MHP’den Osmaneli il genel meclisi üyesi adayı olarak müracaatımızda bulunduk.

Ayrıntılar videomuzda….

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.