DOLAR
32,3107
EURO
35,0595
ALTIN
2.279,50
BIST
8.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C

Metristepe 6. Zafer Yürüyüşü

Metristepe 6. Zafer Yürüyüşü

Bozüyük Belediyesi ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından organize edilen 1. İnönü Savaşları 6. Zafer Yürüyüşü kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi.

 

Bu yıl 6.’sı düzenlenen yürüyüş programı sabah 09:30’da Cemalettin Köklü Parkı önünde toplanılarak başladı. Ardından katılımcılar buradan otobüslerle yürüyüşün başlama noktası olan Düzdağ yolu üzeri Nanedere yolu girişine gelerek burada kendilerine Bozüyük Belediyesi tarafından simit, peynir ve meyve suyu ikramı yapıldı. Isınma hareketlerinin ardından  yola çıkan gurup 8 km’lik yolu yaklaşık 2 saatlik bir sürede 3 mola vererek zirveye ulaştı.  Zirvede yine Bozüyük Belediyesi tarafından tüm katılımcılara sıcak çorba ve helva ikramı yapıldı. Metritepe’de konuşma yapan Bilecik Valisi H. İbrahim AKPINAR konuşmasında “burası gerçekten Türk milletinin makus talihinin değiştiği, dönüştüğü bir yer. Kurtuluş savaşı hepimizin ortak kültürü ortak mirası, atalarımızın babalarımızın dedelerimizin ve onların büyüklerinin beraberce  burada kanlarını döktükleri canlarını verdikleri yerler. Benim bir amcam Çanakkale’de şehit düşmüş, 2 amcam Maraş ve Antep’in müdafaasında savaşmış. Hepimizin ailesinde bu şekilde kahramanlıklar ve bu savaşta paylarımız var. Bu vesile ile bu topraklar için canlarını vermiş yiğitleri rahmetle minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Bizlerde tarihimizi bildiğimiz yanlışlarımızdan ders aldığımız ölçüde geleceğimize daha güvenli daha iyi bakacağız” dedi. Vali AKPINAR’ın konuşmasının ardından İnönü Savaşları hakkında bilgi verilerek Metristepe’nin önemi anlatıldı, Şehitlerimiz için dualar edildi.

 

Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih BAKICI’da gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bizler millet olarak geçmişimize sahip çıkmalıyız. Bu anlamda geçmişte burada kanlarını canlarını bir dakika düşünmemiş olan şehitlerimizi anmak, burada yaşananları gençlerimize hatırlatmak ve bunu yaşayabilmek için bu gün Metristepe Zafer Yürüyüşü’nün 6.’sını düzenlemiş bulunmaktayız. Bugünkü yürüyüşümüzde misafirimiz Nasuh MAHRUKİ’nin de katılımlarıyla Bozüyük Belediyesi, Ticaret Odası ve AKUT işbirliğiyle beraber bugün burada yaklaşık iki bini aşkın insanla beraber, 8 km’lik mesafede bir yürüyüş yaptık. Milletimizin daha önce yaşamış olduğu bu acıları yaşamaması ve aynı zamanda da burayı gelecek nesillere tanıtmak amacıyla yürüyüşümüzü önümüzdeki yıllarda da gelenekselleştirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Programa Bilecik Valisi Halil İbrahim AKPINAR, Bozüyük Kaymakamı Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih BAKICI, AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh MAHRUKİ, askeri ve sivil protokol üyeleri, çeşitli illerden gelen AKUT ekipleri, Bozüyük Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.