DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Meteorolojik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Meteorolojik Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Meteorolojik Uyarılar ve Değerlendirmeler

Yurdumuz bugün Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi. Bugün ülkemizin kuzey ve iç ve batı bölgelerinde yağmur yer yer sağanak şeklinde görülecek. Yağışların yarın Cumartesi Karadeniz üzerinde gelecek kuvvetli soğuk hava ile birlikte Güneydoğu Anadolu bölgesinin güneyi dışında kalan tüm yurtta görüleccği tahmin ediliyor. Yağışları yağmur ve sağanak akşam saatlerinde itibaren Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda, gece saatlerinde ise Doğu Karadeniz kıyı kesiminde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 29.03.2014 Cumartesi günü Doğu Karadenizde (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin) meydana gelecek yağışların kuvvetli, Rize ve Artvin’de ise çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yağışlı havanın 30.03.2014 Pazar günü Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunun karla karışık yağmur ve kar, Siirt çevrelerinde yağmur şeklinde yağışlara sebep oltuduktan sonra yurdumuzu erk edeceği bekleniyor. Önümüzdeki hafta başında yurt genelinde yağış beklenmiyor. Hava sıcaklıklarnıın artacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonunda yurdun kuzeydoğu kesimleride hissedilebilir derecede diğer bölgelerde ise 4 ila 7 derece azalması beklenen hava sıkcaklığın mevsim normallerini altına düşeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığındaki ani değişimlerin sağlık açısında yol acağı olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunmaktadır.

Hava sıcaklığındaki ani düşüşle birlikte 29 Mart Cumartasi günü akşam saatlerinde 31 Mart 2014 Pazartesi sabah saatlerine kadarr Karadeniz Bölgesi, Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nde doln olayı beklendiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliytlerde uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Rüzgarın güneybatı yönlerden bugün yurdun iç ve batı bölgelerinde, yarın ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde kuvvetli esmesi beklendiğinden kuvvetli lodos nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmeleri başta olmak üzere yaşababilecek olumsuz şartlara va toz taşınımı sebebiyle hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş vb. olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.