DOLAR
32,4169
EURO
34,4811
ALTIN
2.467,25
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
18°C

Messi’nin Sakatlığı Pahalıya Patlayacak!

14.11.2013
A+
A-

 

Messi’nin Sakatlığı Pahalıya Patlayacak!

İlk yarıyı kapatan Messi’nin Barcelona’ya maddi açıdan zararı 3,2 milyon avro.

Yıldız oyuncusu Lionel Messi’nin yaklaşık 2 ay devam edecek sakatlığı, Barcelona’ya maddi yönden de önemli ölçüde zarara uğratacak.

La Liga’da 13. hafta sonunda 37 puanla lider konumda bulunan Barcelona’yı, Arjantinli golcü Lionel Messi’siz zor günler bekliyor. Real Betis maçında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan ve kulüp doktorlarınca yaklaşık 2 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Arjantinli yıldızın yokluğu, Barcelona’ya olası puan kayıplarının yanı sıra maddi açıdan da zor günler yaşatacak.

Forbes dergisine göre, dünyanın en çok kazanan 10. sporcusu konumundaki Messi’nin “Barça”dan yıllık kazancı sponsor gelirleri hariç 15 milyon avroyu buluyor.

Messi’sizliğin bedeli

Bu duruma göre, Arjantinli golcünün 2 ay boyunca sahalardan uzak kalmasının bedeli, Barcelona’ya şimdilik yaklaşık 2,3 milyon avroya (6,3 milyon lira) mal oluyor.

Yıldız oyuncunun, bu sezon yaşadığı diğer iki sakatlığın toplam süresinin de 3 hafta sürdüğü göze alındığında ise kulübün uğradığı maddi zarar yaklaşık 3,2 milyon avroya (8,75 milyon lira) çıkıyor.

“Barça”, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax ve Celtic ile oynanacak grup maçları dahil toplam 8 maçta sahaya yıldız isminden yoksun çıkacak.

Messi’den taraftarına teşekkür

Sakatlığına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından açıklamalar yapan 4 kez dünyanın en iyi futbolcusu seçilen Messi, “Herkesin bildiği gibi, bu yeni sakatlığımdan kurtulmak için tüm zamanımı vereceğim. Benim için en kötüsü, takımda yer alamamak” ifadelerini kullandı.

Sakatlığından takım arkadaşlarının ve taraftarının yardımıyla kurtulacağını vurgulayan Arjantinli yıldız, kendisine destek verenlere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.