DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Meral Akşener’in Bileciklilere mesajı var

Meral Akşener, Bileciklilere mesaj gönderdi;

“BİLECİK’İ İYİ YAPMAYA GELİYORUZ”

 

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bilecik’te gerçekleştireceği miting öncesi Bileciklilere mesaj gönderdi. Tarım ve sanayi alanında güçlü kalkınmaya sahipken son yıllarda gerilemeye başlayan Bilecik’te özellikle eğitim alanında sıkıntı yaşandığını söyleyen Akşener, Bilecik’i İYİ yapmaya geldiklerini söyledi.

BİLECİK İHMAL EDİLDİ

Bursa-Bilecik arasındaki yolu yıllardır yapmayan iktidarın seçim zamanı göz boyamak için yol çalışmasına girdiğini aktaran Akşener, “Yıllardır ihmal edilen Bilecikli hemşerilerim seçim zamanı apar topar yapılan çalışmalara itimat etmeyecektir. Şehir merkezinin girişine bağlantı yolları bile yapamayan AKP, her yerde yol yaptık diye övünmeye devam ediyor. Hangi şehrimize gitsem ulaşım sıkıntısı var. Yol medeniyettir, gelişmenin yegane göstergesidir. İYİ Parti iktidarıyla şehirlerimizin ihtiyacı olan tüm yollar en kısa sürede yapılacaktır” dedi.

YARIM KALAN PROJELERİ BİZ BİTİRECEĞİZ

Akşener sözlerine şöyle devam etti; “Bileciklilerin yıllardır hastane beklediğini, iktidarın ise inşaatın kabasını bile bitiremediğini biliyorum. Daha ikinci Organize Sanayi Bölgesini dolduramadan üçüncüsünü yapıyoruz diye Bileciklilere sahte vaatlerde bulunuyorlar. Yeni yatırımları teşvik etmeyen AKP’nin, ekonomi politikası yüzünden mevcut işletmeler de kriz içinde. İş adamı da maddi zorluk içinde, içiler memurlar da. İYİ Parti iktidar olduğunda önce OHAL’i kaldırarak ekonomik tedbirler alacağız. Sanayi kalkınma hareketi başlatıp yeniden üretmeye başlayacak olan Türkiye’de işsizliğin önüne geçeceğiz. Bilecikliler hiç merak etmesin, AKP’nin yarım bıraktığı projeleri de en kısa sürece biz tamamlayacağız.”

MERMER OCAKLARI DENETLENECEK

Mermer bakımından zengin olan Bilecik’te devletin yeterli denetimi yapmadığı için Bilecek’te çevre katliamı yaşandığını da dile getiren Akşener, “Mermer ocaklarının kontrolsüzce büyüdüğünü ve işleri bittikten sonra çevre düzenlemesi yapmadan gittiğini biliyorum. Kapanan ocakların yeniden ağaçlandırılması ve Bilecik’in doğasına zarar verilmemesi için ocak denetimlerini arttıracağız. Bilecikli hemşerimin hiç şüphesi olmasın. İYİ Parti olarak çevre ve doğa konulu tüm sivil toplum kuruluşları yönetim ortağımız olacak. Üretim ve sanayi alanındaki çalışmaların çevremizi kirletmesine asla izin veremeyeceğiz.”

 EĞİTİM KALİTEMİZ ARTACAK

Bilecik’in eğitim kalitesi bakımından Türkiye sıralamasının çok gerisinde olduğunu belirterek Türkiye’de eğitim alanında ciddi çalışmalar yapılacağını ifade eden Akşener, “Eğitimin içini boşalttıkları gibi okullarımızı nitelikli-niteliksiz diye ayırdılar. Her sene değişen eğitim sistemi çocuklarımızı da velilerimizi de bıktırdı. Bir öğretmen olarak eğitim kalitemizin düşmesini asla kabul etmiyorum. Anaokulundan üniversiteye kadar eğitim alanında yapılacak düzenlemelerle kısa sürede Türkiye’de eğitim kalitesini yükselteceğiz.”

KİRAZLAR DALLARINDA ÇÜRÜYOR

Sözlerine tarım politikalarından bahsederek son veren Akşener, “Bilecikli çiftçilerimizin AKP gelene kadar buğdayı, ayçiçeği, karpuzu, kirazı para ediyordu. Ancak 16 yılda kendi kendine yeten ülkemizi ithalata mahkum ettiler. Bilecikli çiftçilerimiz para etmediği için kirazlarını toplamıyor, kirazlar dallarında çürüyor. Meyvemiz de sebzemiz de tahılımız da maliyetler ve kotalar yüzünden bitirildi. Çiftçimiz toprağına küstü. Buğdayı, ayçiçeğini yurtdışından alan bu iktidara Bilecikli çiftçilerimizin sandıkta hesap soracağını biliyorum. İYİ Parti iktidarıyla çiftçimiz mazotu yüzde 50 indirimli kullanacak, tarımda kotalar kalkacak. Üretilen her ürüne devlet olarak sahip çıkacağız. Kirazlarımız dallarında çürümeyecek. Tarımsal kalkınma hareketimizle çiftçimizin boş bıraktığı tarlalarda yeniden buğdaylar, ayçiçekleri boy verecek.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.