DOLAR
32,5585
EURO
34,9459
ALTIN
2.442,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Çok Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Meral Akşener Bilecik’te Halka Seslendi

Meral Akşener Bilecik’te Halka Seslendi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Bilecik ziyareti kapsamında Pazaryeri, Söğüt ve Gölpazarı ilçelerinde halka seslendi ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, meydanı dolduran vatandaşlardan helallik isteyerek başladığı konuşmasında, aileleri tarafından senelerce okutulan çocukların mezun olup iş bulamadığına vurgu yaptı.

Senelerce okutulan çocukların mezun olduktan sonra iş sahibi olamadığını dile getiren Akşener, ”Rızkınızdan kestiniz 2 yıl, 4 yıl okuttunuz mezun oldular, iş yok. Ne yaptılar? Devlette çalışmak için giriştiler KPSS’ye. İçinizde evlat sahiplerine soruyorum hanginizin ki bir yere ulaşmadan kendi emeğiyle atanabildi. Çalıştılar 86 puan, 82 puan aldılar, 92 puan aldılar, 58 puan alan 62 puan alan atandı seninki atanamadı. Öğretmen aldılar. Kardeşim atayamayacaksan niye öğretmen okulu açıyorsun? Öğretmen aldılar, sözleşmeli öğretmen, geçici öğretmen, ücretli öğretmen, devlette çalışan öğretmen, özel okulda çalışan öğretmen. Böyle bir şey olabilir mi? İster özel okulda çalışsın, ister devlette çalışsın öğretmen öğretmendir. O kadar çok atanamayan öğretmen var ki her gittiğim yerde ağlıyorlar. Anneleri ağlıyor, babaları ağlıyor, bu çocuklar ağlıyor.” ifadelerinde bulundu.

Akşener: 38 milyar ile neler yapılabilirdi?

Akşener konuşmasının devamında, ” 24 milyar lira sizin cebinizden Telekom’dan alındı. Ankara’da Anka Park diye bir park yapıldı. Ne kadar harcanmış biliyor musunuz? 801 milyon dolar Türkçesi 14 milyar lira. Toplayın ikisini 38 milyar lira yapıyor. Bu 38 milyar lira ile neler yapılabilirdi. Sizin çoğunuz Nisan ayında atamadığı gübreyi Türkiye genelinde bedava çiftçiye verebilirdik. O gübreyi ücretsiz devlet verirdi ve siz atardınız. Ürünlerinizin onun bunun elinde kalmasının önüne geçer, yüksek fiyat açıklanabilirdi. Bu arada üniversite okuyan çocuklarınızın KYK borçları silinebilirdi. Karşılıksız burs verilebilirdi. İlkokuldan lise sona kadar okuyan öğrencilerimizin tamamına sabah ve öğle yemeği verilebilirdi. Bu 38 milyar lira ile ayrıca mezun olmuş mühendislerimize gençlerimize istihdam imkanı sağlanabilirdi. Ne oldu 2 kalem biri 14 milyar diğeri 24  milyar birilerinin cebine gitti. Değerli kardeşim sen çırak çıktın. Senin çocuğun çırak çıktı.” dedi.

Akşener: Çok uzun zamandır seçmen veli nimet değil

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener konuşmasına şöyle devam etti:

Şimdi ben, 20 Ocak 2020’den beri geziyorum. Esnaf esnaf, il il, ilçe ilçe geziyorum. O dükkanlar içinde bugüne kadar hiç kendi partimi övmedim. Hiç propaganda yapmadım. Başka bir siyasi partiyi de yermedim. Çünkü orada özne insanımız olmalıydı. Siyaseti dertlerinizi tespit edip onlar üzerinden çare üretip o çareler üzerinden rekabet ettirebilir hale getirirsek bu siyasetçileri sonuçta kazanan milletimiz olur. Seçmenimiz olur. O dükkanların içinde müşteri veli nimettir. Çok uzun zamandır seçmen veli nimet değil. El ele vereceğiz ve seçmeni veli nimet edeceğiz birlikte. Biz siyasiler vekiliz asıl sizsiniz. Aziz Türk Milleti asıl sizsiniz. Dolayısıyla su bulununca teyemmüm bozulur. Şimdi bir seçim geliyor. Bu seçim el ele vereceğiz ve bugün uygulanan bu harami düzeni el birliğiyle sandıkta yıkacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.