DOLAR
32,5581
EURO
34,9788
ALTIN
2.420,94
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

ÖMER DÖNGELOĞLU’NDAN SOMA ŞEHİTLERİNE

Bozüyük Belediyesi tarafından Soma Şehitleri için düzenlenen program kapsamında İlahiyatçı yazar ve sevilen program yapımcısı Ömer DÖNGELOĞLU’nun konferansı yoğun ilgi gördü.

Bozüyük’te 4 Eylül Mahallesi Gençlik Parkı yanında bulunan Osmanlı Camii’nde Soma şehitlerimiz için düzenlenen programa Bilecik AK Parti Milletvekili Dr Fahrettin POYRAZ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Belediye Başkan Yardımcıları Ali AVCIOĞLU ve Mustafa YÜRÜKCÜ, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin ÇAM, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda konuşan İlahiyatçı yazar ve sevilen program yapımcısı Ömer DÖNGELOĞLU şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek; “Peygamberimiz buyurmuştur ki vefa imandan bir cüz’dür, vefa imandan bir parçadır . Yani sizden hakkı olanları ananız, babanız başta olmak üzere,  Allah’ın peygamberlerin başta olmak üzere ve salih kullar islama vatana millette hizmet edenler başta olmak üzere zerre kadar üzerimizde emeği olanlara vefa göstermek. Mümin olmanın Müslüman olmanın iman etmenin gereğidir. Bu bir vefa programıdır” dedi.

Konuşmasının devamında ise “Soma da can veren o kardeşlerimiz evlerine helal rızık götürmek için çalışırken bir maden faciasında ki biz işin hukuki tarafında suçlusu kimdir işte şunun ihmalimi vardır, devlet idareciler mahkemeler ortaya çıkarır, bizi o tarafı değil de sonuçta can vermiş kardeşlerimiz var” diyen DÖNGELOĞLU “Küçücük çocuklar babasız kaldı. Hatırladınız dimi o günlerde bir hafta boyunca elimiz yüreğimizde, gözümüz kulağımızda haberlerde acaba bugün sağ kurtulan olacak mı? diye bir hafta boyunca zor nefes aldık, hakikaten daraldık, içimiz bunaldı, ruhumuz acıdı. Bazı haberler geldikçe de gözlerimiz yaşardı kardeşlerim. Mesela bir tanesi hiç unutmuyorum şehit olmuş madenci kardeşimiz enkazdan çıkarılırken avucunda bir kağıt, kağıt parçasında “oğlum hakkını helal et. Oğluma iyi bakın” diye not yazmış. Öleceğini anlamış maden ocağında cebindeki son kağıt parçasına can vermeden önce oğluna onu yazmış, oğluma iyi bakın demiş oğlum sende hakkını helal et demiş. Allah devlete  millete zeval vermesin, cenabı hak devletimize daha çok güç ve kuvvet versin. Hamd olsun mutlaka sahip çıkacak devletimiz, milletimiz, memleketimiz geride kalanlara ama biz can veren kardeşlerimize maddi bağlarda değil manevi bağlarımız olan iman bağıyla ahretleri içinde bir şeyler yapabileceğimizi, onların ahretteki makamlarıyla alakalı dereceleriyle alakalı, olur ya Peygamberimiz öyle buyuruyor: “kul hakkı şehitlik mertebesinden kalkmaz” diyor kul hakkı şehidin de üstünden kalkmaz dolayısıyla bu kardeşlerimize cümlesine dua ettik ve onun haricinde bu kardeşlerimize bize vatan yapıp bırakıp giden bütün şehitlerimizin gazilerin tüm Mehmetçiğin, bütün dedelerimizi şu topraklarda yatan bütün imanı duayla yad etmek, işte bizim asıl amacımız budur” dedi.

Konferans bitiminde davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 1 Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 2 Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 3 Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 4 Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 5 Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 6 Ömer Döngeloğlu Konferansı Osmanlı Camii 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.