DOLAR
32,5557
EURO
34,8672
ALTIN
2.429,18
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Mehmet Akif Ersoy İSTİKLAL MARŞI’mızı Milli Görüş İle Yazmıştır.

Mehmet Akif Ersoy İSTİKLAL MARŞI’mızı Milli Görüş İle Yazmıştır.

Varolduğu günden bugüne kadar bir başka milletin esaretinde yaşamamış bir milletin esaret altına alınmasına karşı duruşun simgesi ve sesi olan İSTİKLAL MARŞI’mızın TBMM’nce kabulünün 95.Yıldönümü kutlu olsun.

İSTİKLAL öyle birşeydir ki onun değerini ancak ya hiç İstiklale mazhar olmamış bir topluluk anlar yada ömrü boyunca onsuz bir anı geçmemiş Aziz Millet anlar.İşte bizim İSTİKLAL’siz yapamayışımızın nedeni ömrümüz boyunca, var olduğumuz tarihten bugüne dek bir anımızın İSTİKLAL’siz geçmeyişindendir.Bu Aziz Millet İSTİKLAL’siz yapamazdı.Onun için kan verdi can verdi ama bağımsızlığına halel getirmedi.

Şüphesiz Akif İSTİKLAL MARŞI’mızı yazarken aynı cephede savaşan erlerin ruh haline bürünmüş idi.Erler tüfek ile cenk eder ,Akif kalem ile kimi zaman kalem değil tırnak ile tırnağından akan kan ile.Akif’i bu ruh haline sokan şey o an kalbinde ve zihninde oluşan fırtınalardır.Akif dünyadan kopmuştu o anda İSTİKLAL MARŞI’nı yaz demişlerdi çünkü ona.Ve o ilk seslenişi yazdı bu Aziz Milletin Marşına “KORKMA”!

Bu sesleniş 13. Asır öncesinin seslenişiydi.Hazreti Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicreti sırasında ,müşriklerin onları sığındıkları mağaranın kapısında bulmaları sırasında Hz. Ebubekir’e söylediği sesleniş idi. La Tahzen! (Korkma,Hüzünlenme) İnnallahe meana (ALLAH(c.c.) bizimle)!

İşte Akif İSTİKLAL MARŞI’mızı yazmaya başlarken manası ali, makamı ali, bir sesle başlamıştı.Bu ses şüphesiz manayı maddeden üstün tutan bir sesti, ki bu da Milli Görüş’ün en temel esaslarından biri olan maneviyatçılık ilkesiyle birebir örtüşmektedir.

Daha sonra Akif, Milleti Hakka tapan bir Ülkenin İSTİKLAL’inden bahsediyor ki, bu da bu Aziz Milletin yalnız ALLAH’a dayanıp güvendiğini gösteren bir sesleniştir.Bu seslenişte yine Milli Görüş’ün en temel ilkelerinden biri olan “Kuvvet Kudret sahibinin yalnız Cenab-ı HAKK olduğu” ilkesiyle birebir örtüşen bir sesleniştir.

Akif 4.kıt’a da batının etrafını sarmış olan çelik zırhlı duvarın bizim İman dolu göğsümüzün karşısında bir hiç hükmünde olduğunu vurguluyor.Bu da Milli Görüş’ün, “İmanın İmkana galip geleceği” ilkesiyle aynen örtüşür.

Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde “Vatan Sevgisi İmandandır” diye buyuruyor. Akif ise 6. Kıt’a da dünyaları alsak da bu Cennet Vatanı vermemekten bahsediyor.Ecdadımız Vatan toprağını vermedi. İşte Akif ‘de yine burada, Milli Görüş’ün “Tarihimizdeki bütün zaferlerin hepsini İman ile kazandık” ilkesine birebir bir vurgulama yapıyor.

8.kıt’a da ise Akif Ezanların şehadetlerinin dinin temeli olduğunun altını çiziyor.Dolayısıyla bu Vatanın bir İslam Toprağı olduğunu, Müslüman ve Mübarek Şehid kanıyla sulanmış bir Vatan olduğuyla birlikte o Şehidlerimizin bu ezanlar susmasın diye can verdiğini hatırlatıyor.Bu hatırlatma ise Milli Görüş’ün en temel düsturundan “Biz 1000 yılda 50 Milyon şehidi bu Milletin evlatları rahat Allah diyebilsinler diye verdik” anlayışıyla yüzde yüz uyuşmaktadır.

Ve Akif son kıt’a da ise Nazlı Hilal’i Şanlı Hilal’e çeviriyordu.Şanlılık mazisinde vardı o Hilal’in.Ebediyen Bayrağımıza ve Milletimize boyunduruk olmayacağını teyit ediyor.Dökülen kanlarımızın Helal olduğunu vurguluyor.Hürriyetin ,Hür yaşamış bayrağımızın ve hür yaşamış Milletimizin hakkı olduğundan bahsediyor ve yine en sonda 1 Olan ALLAH’u Teala’ya tapan Milletin, İSTİKLAL’e hakkı olduğunu haykırarak bitiriyor Marşımızı.

Bu kıt’a da başlı başına yine Milli Görüş’ün en temel ilkesini hatırlatıyor bize, o da…

” Biz Tarih’in En Şerefli Milletiyiz” ilkesi.

İşte kısaca tahlilini yaptığımız İSTİKLAL MARŞI’mızda, Milli Görüş tüm benliğiyle kendini gösteriyor.

Akif, başta da dediğimiz gibi İSTİKLAL MARŞI’mızı yazarken Milli Görüş ile yazmıştır.Bunda zerre şüphemiz yoktur.

Zaten Tarihimizdeki bütün zaferler, buna İSTİKLAL Zaferimiz de dahil Milli Görüş ile kazanılmıştır.

Çünkü Milli Görüş bu Milletin aslıdır, özüdür, ruh köküdür ve ta kendisidir.

Bitirirken tekrar ifade etmek isteriz ki.

İSTİKLAL MARŞI’mızın TBMM’nce kabulünün 95.Yıldönümü kutluyor;

İSTİKLAL Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u da rahmet, minnet, şükran ve özlemle anıyoruz.

AKİF’ in duası ile ALLAH (c.c.) bu Millete bir daha İSTİKLAL MARŞI yazdırmasın! amin.

SAADET PARTİSİ Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Ömer TAŞCI

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.