DOLAR
32,5135
EURO
34,9476
ALTIN
2.434,67
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Medine Camii’nin Temelleri Törenle Atıldı

Medine Camii’nin Temelleri Törenle Atıldı

Yeşilkent Mahallesi’nde yapımına başlanan Medine Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bozüyük Yeşilkent Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen temel atma törenine Bilecik AK Parti Milletvekili Dr. Fahrettin POYRAZ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer YALÇIN, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı.

Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR camilerin önemine değinerek “ Camilerin bir milletin hayatında, gelişmişliğinde, inancını yakalamasında çok mühim bir yeri var, özellikle yeryüzünün en hayırlı mekanlarının cami ve mescit olduğunu bizlere bildiriyorlar, o yüzden camii deyip geçmemek lazım. Cami her türlü fikirde olan insanların dışarıda kavgalıda olsalar da camide omuz omuza namaz kıldıkları sevginin saygının paylaşıldığı kardeşliğin pekiştiği yerlerdir. O yüzden özellikle huzurun artması için özellikle ne yapmamız lazım; camilerimize önem vermemiz lazım, camilerimizin işlerini arttırmamız lazım” dedi.

Belediye Başkanı Fatih BAKICI’da yaptığı konuşmasında Dernek Başkanı Mustafa  KAPLAN’ın yaklaşık olarak 8 ay önce Yeşilkent’teki cami eksikliğinden bahsettiğini belirterek “ Bizlerde Allah’ın Evinin olduğu her yerde kapılarımızı sonuna kadar açacağımızı ve dileklerini yerine getireceğimizi söyledik. Nitekim daha sonra buraya niyetlenildi  ve hafriyat çalışması oldu. Sizlerin huzurunda söylemek istiyorum;  herkes çok iyi biliyor ki Allahın evinin olduğu her yer sabit geliri olan bir yer değil, sadece değerli vatandaşlarımızın buralara gelerek destek olmasıyla tamamlanacak yerler ve tamamlandığında içerisinde ibadet yapacağız inşallah. Bu işin içerisine girenlerde maliyetin ne kadar olduğunu bilseler de öğrendikten sonra niyetlerinden vazgeçmiyorlar ve inşaatımız yavaş yavaş yükselmeye başlıyor“ diyerek caminin hayırlara vesile olmasını diledi.

Temel atma töreninde son olarak söz alan Bilecik AK Parti Milletvekili Dr. Fahrettin POYRAZ’da gayretli çalışmalarıyla camiyi bu aşamaya getiren Dernek Başkanı KAPLAN’a ve dernekte görev alan herkese, işçilere ve bürokratlara ayrı ayrı teşekkür ederek “caminin ismi de güzel, Medine bizim medeniyetimizin, İslam devletinin ilk başkenti ve biz ecdadımızdan beri atalarımızdan beri medeniyetimizi inşa etmek gayretindeysek ve hem kendi yaşantımızı hem neslimizin geleceğini buna göre şekillendirmek iddiasındayken başka yere dönüp bakmaya gerek yok işte Medine. İsmiyle muazzam olan camimiz bu anlamda da inşallah hayırlı işlere vesile olur” dedi.

Konuşmaların ardından hayır duaları eşliğinde caminin temelinin betonu atıldı ve törende son olarak misafirlere pilav ikram edildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.