DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

MEDİNE CAMİİNDE İLK CUMA NAMAZI

MEDİNE CAMİİNDE İLK CUMA NAMAZI
Yeşilkent Mahallesinde 2 yıl önce inşaatı başlayan ve yapımı tamamlanan Medine Camii kılınan Cuma namazının ardından gerçekleştirilen tören ile ibadete açıldı.
Cuma namazı sonrasında yapılan açılış programına eski AK Parti Milletvekili Fahrettin Poyraz, Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, TSO Başkanı Buğra LEVENT, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Yeşilkent Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında . ilk olarak konuşan Bozüyük Yeşilkent Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına Yusuf ÖZCAN “Allah’ü Teala Kuran-ı Kerim’inde ‘Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.’ Biz bu ayeti kerimeyi kendimize düstur edinip Bozüyük ve Bozüyük’ümüzün dışındaki hayır sahiplerinin Allah’a daha yakın olmalarını sağlamak adına Bozüyük Yeşilkent Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği adı altında bir dernek kurduk. Derneğimizin amacı sadece cami yapmak değil halkımızın bilinçlenmesine, eğitilmesine ve kültürünün arttırılmasına da vesile olmaktır. Camimizin temelini 2014 yılında attık. 4 ay gibi kısa bir süre içerisinde birinci katını yine böyle bir ramazan arefesinde hizmete açtık. Camimize yardım eden, katkıda bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen aranızda olan, olmayan nice Allah dostları var. Hepsini saygı ve şükranla anıyoruz. Aynı zamanda camimizin yapılmasındaki desteklerinden dolayı Kaymakamlık makamı, ilçe müftülüğü ve özellikle Bozüyük Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Dernek başkanının ardından konuşan İlçe Müftüsü Selami BAĞCI ise, “Ramazan arefesinde bu güzel hamimizi ibadete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Camiler, tevhidin, huzurun ve birliğin mekânlarıdır. Buraya gelen insan Allah’ın misafiridir. Huzurunu, bereketini Cenabı Hak kendisine ikram edecektir. Müslümanların bulunduğu her yerde cami yapılması gereken öncelikli bir iştir. İsmi kadar kendisi ve mimarisi de güzel olan Medine Camiimiz 2 sene gibi kısa bir sürede yapıldı. Eskiden camilerimiz 5-10 sene gibi bir zaman içerisinde tamamlanırdı. Bu da halkımızın hayırda yarıştığını gösteren en güzel belirtidir. Bu camide ismini zikretmeyeceğimiz nice gönül erleri katkıda bulundular. Tamamen karşılığını Allah’tan istediler. İlçemiz her geçen gün gelişip büyüyor. Allah nasip ederse önümüzde ki dönemde Musa Pınarı mevkii ve Organize Sanayi bölgemizde bir cami inşaatına başlayacağız. Diğer taraftan Allah nasip ederse ramazan ayı içerisinde Yatılı Bölge Kur’an kursumuzun temelini de atacağız. Bu güzel eserimiz hayırda yarışıldığının en güzel sembolüdür. Cenab-ı Hak bizleri daha nice böyle eserleri yapmaya, açmaya daim eylesin. Bu eserin meydana gelmesinde katkıda bulunan dernek çalışanlarımız ile birlikte Belediye Başkanımız Fatih BAKICI’ya çok teşekkür ediyorum. Camilerimizin hayırlara vesile olmasını diliyor, dolu dolu cemaate ev sahipliği yapmasını temenni ediyorum” dedi.
Açılış töreninde son olarak konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ise, camiyi bu noktaya kadar getiren herkese teşekkür etti. Başkan BAKICI, “Bugün özelikle vatandaşlarımızın desteği ve dernek üyelerimizin gayretli çalışmalarıyla bu noktaya gelen bir camimizin açılışını yapıyoruz. Bozüyük’te ki birçok camimizde de derneklerimizin üstlendiği önemli görevlerle bu eserler oluşuyor. Allah onlardan razı olsun. Şimdiden ramazanınız mübarek olsun. Bizlere düşen bu camileri sahiplenmektir. Bu sahiplenmeyi geçtiğimiz günlerde Bilecik’teki bir açılışımızda görmüştüm. Yeşilkent mahalle sakinlerimizin de bu camimize en güzel şekilde sahip çıkacağını ben biliyorum. Bu camimizin başlangıcında niyetine girenden, temelini atıp bu noktaya kadar getirenlerden Allah razı olsun.” dedi. Açılan camiinin tüm mahalle halkına hayırlı olmasını dilerken asıl teşekkürü hak edenlerin başta dernek başkanı Yusuf Özcan ve bilinen bilinmeyen ve camiye destek veren vatandaşlarımız olduğunu belirtti. Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın Konuşmasının ardından Hacı Mürsel TÜRE tarafından Medine’den getirilen bir hat cami derneğine hediye edildi

Konuşmaların ardından Hacı Mürsel TÜRE tarafından Medine’den getirilen bir tablo cami derneğine hediye edildi. Ardından dualar eşliğinde protokol mensuplarınca Medine Camiinin açılışı yapıldı.
Medine Cami Açılış Töreni  8

Medine Cami Açılış Töreni  10

Medine Cami Açılış Töreni  2

Medine Cami Açılış Töreni  5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.