DOLAR
32,3372
EURO
35,0918
ALTIN
2.308,16
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Mahsur Kalan Yavru Sansar İçin Seferber Oldular

Mahsur Kalan Yavru Sansar İçin Seferber Oldular. Bilecik’te eski bir evin içinde mahsur kalan yavru sansar pencereye çıkarak kurtarılmayı bekledi.

Alınan bilgilere göre, İstiklal Mahallesi Belediye Sokak’ta 2 katlı eski bir evin penceresinden gelen sesleri duyan çevredeki esnaflar seslerin geldiği yöne baktığında yavru sansarı gördü. Mahallenin esnafları pencerede yardım edilmesi için sesler çıkaran yavru sansara yardım eli uzattı. Uzun bir tahta parçasını zeminden pencerenin denizliğine dayayan esnafın bu çabası, yavru sansarın bir çok kez denemesine rağmen, cesaret edip inemediği için işe yaramadı.

Diğer yandan da Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne yavru sansarın kurtarılması için bilgi verildi.

Adrese gelen Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ve Bilecik Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sühendan Senger aç olduğu gözlemlenen yavru sansarı beslediler. Karnı doyurulan yavru sansar ses çıkarmayı kesti. Ekipler dün gece yaklaşık 02.30’a kadar yavru sansarı kurtarabilmek yoğun çaba gösterdi.

Hızlı hareket eden sansar bir süre sonra gözden kayboldu.

Ülkemizde genelde ağaç ve kaya sansarı olarak iki çeşidi görülen sansarlar gece avlanmaya çıkan hem et, hem otla beslenen hayvanlardır. Koyu have renge hakim olan sansarların boyun bölgesi beyaz olur. Gelincikler de sansargiller familyasından olduğu için genelde karıştırılır.

İnsanlardan genelde saklanan ve geceleri ortaya çıkan sansarlar görenler tarafından kedi veya fare sanılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.