DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

MAHALLE İFTARININ GÜZELLİĞİ KADİR GECESİ İLE BİRLEŞTİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen mahalle iftarları kapsamında binlerce vatandaşımız Mübarek Kadir Gecesi akşamında aynı sofra etrafında bir araya geldi.

Şeyh Edebali Türbesi’nde gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Teşkilatı üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin verdiği manevi atmosferin en doruk noktada hissedildiği iftar programında eller, dünyanın çeşitli bölgelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimiz için semaya yöneldi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin toplum huzuru noktasındaki önemine değinerek, şunları söyledi:

”Değerli kardeşlerim, değerli hemşehrilerim. Öncelikle hepinizin Kadir Gecesini tebrik ediyor, bizleri kırmadığınız için, davetimize icabet ettğiniz için teşekkür ediyorum. En büyük gücümüz birliğimiz ve beraberliğimiz, sevgimiz ve hoşgörümüz. Birbirimizin dertleriyle dertlenmemizdir. Ramazan ayı birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü ayıdır diye her zaman söylüyoruz. İşte bizler de geçen yıl başlattığımız böyle güzel bir geleneği, bu yıl da sürdürüyoruz. Hiç olmazsa yılda bir kez dahi aynı sofrada buluşmak, aynı masa etrafında buluşmak istedik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun diyoruz. Bizler huzur içindeyiz. Ama İslam dünyasına baktığımızda içimiz burkuluyor. Sevgiden, birlikten, hoşgörüden uzaklaştıkça nelerin olabileceğini başa ne musibetler geleceğini görüyoruz. İşte bu akşam birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin ve hoşgörümüzün bir sadakası olarak Cenabı Hakk’a, diğer müslüman kardeşlerimizin de birlik ve beraberliğe kavuşmasına, zulüm altından kurtulmaları ve zalimlerin kahru perişan olması için dua edelim. Filistin’deki, Gazze’deki, Kerkük’teki, Myanmar’da sıkıntı yaşayan ve savaş altında olan kardeşlerimize Cenabı Hak, bu Kadir Gecesi’nin yüzü suyu hürmetine yardım etsin, yar ve yardımcıları olsun. Bizler de bu mübarek gecede, Şeyh Edebali diyarında onlara dua ediyoruz.”

BU GECE DEĞERLİ VE ÖZEL BİR GECEDİR

Kadir Gecesi’nin her açıdan değerli ve özel bir gece olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Selim Yağcı, ”Bu ayın yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu söyledik. Belediyemizce bu yıl yaptığımız bu güzel organizasyona bir yenilik getirdik. Şehrimizin ileri gelenlerinin, ‘Bizler de bu güzel ve faydalı organizasyonda yer alalım, destek verelim” demeleri üzerine onlara da bu hayırlı işte yer verdik. Bu akşam da bu iftarımızda şehrimizin ağabeylerinden olan Salih Ağabeyimizin katkısı oldu. ECM Metal’in sahibi Salih Öztürk Bey bu güzel organizasyona destek verdi. Katkılarından dolayı sizlerin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Allah, yapmış olduğu hayırları kabul etsin.Bu akşam her açıdan değerli ve özel bir akşam. Ayrıca bu akşamki iftarımıza Ankara’dan da özel bir misafirimiz var. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Abdülhamit Gül aramızdalar ve Bilecik’te bu iftar sofrasını paylaşmaya geldiler. Abdülhamit Bey, ayrıca Ankara’dan, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ilettiler. Ben sizlere bunu arz ediyorum. Ayrıca bu Cuma günü saat 16:00’da Sayın Başbakanımızı şehrimizde ağırlayacağız. Yüksek Hızlı Tren Projesi Garı’nın açılışı dolayısıyla ilimize gelecek olan Başbakanımızı en iyi şekilde karşılayacağız. Çünkü Türkiye’mize yapılan bu güzel hizmetler ve gelişmelerde onun katkısı en büyüktür. Marifet iltifata tabidir. Bizler Bilecikliler olarak onu en güzel şekilde karşılamak üzere sizleri davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

DSC_4964 DSC_4971 DSC_5025 DSC_5136 DSC_5178 DSC_5216

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.