DOLAR
32,2512
EURO
34,6825
ALTIN
2.403,04
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
23°C
Bilecik
23°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Açık
20°C

Madem İkramiye 100 Yıla Özel Bizler 99 da Mı Kaldık

Madem İkramiye 100 Yıla Özel Bizler 99 da Mı Kaldık?

Bu ikramiye Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla ödeniyorsa bizler 99. yılda mı kaldık? Yoksa isim bulamadık zaten saçmaladık hem Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı dolayısıyla dedik hem sadece çalışmayan emeklilere verdik mi? ve ya önümüzde de seçim var azıcık Cumhuriyetçi  görünelim mi, derdiniz. Yoksa biz Cumhuriyeti emekli edeceğiz hele şu seçimi bir alalım bilinçaltı çalışması mı? Hangisi biz çözemedik. Yav hepimiz Cumhuriyetin 100. yılını yaşıyoruz, emeklisi, çalışanı, çalışmayanı, anası, danası, ebesi, bebesi ya tüm vatandaşlara ödenir ya da ödenmez bu kadar basit bu isimle ödeyeceksen.

Bizim paralarımızı vakıflara dağıtırken hiç bütçeye yükünden bahsetmeyenler, aferin delisi gibi dünyanın en cömert ülkeleri arasında ABD den sonra 2. sıraya oturacak kadar insani yardım yapanlar, trilyonluk vergi borçlarını tek kalemde silenler paramızı bize verecekleri zaman bikasılıyorlar, bin dereden su getiriyorlar yok efendim bütçeye yükü 61 Milyar Türk Lirasıymış falan. eee kardeş!

Sahi hiç sordunuz mu bu insanlar niye çalışıyor diye emekli oldukları halde, etin kilogram fiyatının 400 lira olduğu bir ortamda o tencere nasıl kaynıyor hiç kafanıza takıldı mı, düşündüğünüz oldu mu bu kış nasıl geçer bu maaşlarla dediniz mi?

Şöyle yapalım bizler vergi ödemeyelim nasılsa vergiler eskisi gibi bize elektrik, yol, su, köprü olarak geri dönmüyor köprüden parayla geçip, elektrik dağıtım firmalarının personel giderini bile biz ödüyoruz he zarara da ortağız sizler topladığınız bu geçiş ücretleriyle falan ülkeyi yönetin. Ne istiyorsanız yapın o zaman yardım yapın,  emekli vekillere para saçın, üstüne tekrar vekil olsun emekli maaşlarını ödemeye devam edin ama biz ve vergilerimiz olmadan. Ne güzel ya tüm ülke vatandaşları siz 600 vekil ve giderleriniz için çalışıyor.

Ya da biz şükredelim siz itibardan tasarruf olmaz deyip, saraylar yapın.

Ya da biz Allah bu günümüzü aratmasın diyelim, siz dış ülke gezilerinizde milyarları harcayın.

Ya da biz bizden kötüleri de var deyip telkinlerle yaşarken sizler yabancı ülkeleri yardıma boğun. En güzeli biz ölelim, sizler yaşayın!

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.