DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Lokman Dağ ile Anadolu’dayız Çekimi Bilecik’te Yapıldı

Lokman Dağ ile Anadolu’dayız Çekimi Bilecik’te Yapıldı

Televizyonun sevilen ismi, renkli kişiliği ile uzun yıldır Ulusal kanal 360 TV’de yayınlanan “Anadoludayız” programının yapımcısı ve sunucusu Lokman Dağ, turizm haftasında Bilecik’in tarihi, kültürel değerlerini; yöresel yemekleri, somut olmayan kültürel miraslarını ve turizm alanlarını ekranların karşısına getirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonunda, Osmaneli Belediyesi, Kadın Girişimciler Kooperatifi, Bilecik Belediyesi ve özel işletmelerin katkılarıyla düzenlenen çekimlerin ilk durağı Osmaneli oldu.

Kanal 360 Televizyonlarında yayınlanan ANADOLUDAYIZ programı yapımcı ve sunucusu Lokman Dağ, Osmaneli Kadın Girişimciler Kooperatifinde İlçenin kültürel ve yöresel değerleri başta olmak üzere, Lefke Bezi El Dokumacılığı, Cam Sanat Atölyesinde yapılan cam ürünlerini, Sepet Örme Atölyemizde yapılan sepet örücülüğü sanatını, Osmaneli’nin yöresel yemekleri olan nohutlu mantı, samsa tatlısı ve ayva tatlısı yapımı aktarıldı.

Çekimlerin 2. Gününde ise II. Abdülhamid han tarafından yaptırılan Tarihi saat kulesi, Bilecik Belediye Başkanlığı binası, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi, Şeyh Edebali Türbesi, Yanık Şehir Bilecik ve yıkık minareleri, Orhangazi Camii ve İmarethanesi gibi tarihi yapılar uzman rehberler tarafından aktarıldı. Ardından Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesi’nde müze deki eserlerin yanı sıra Bakanlık Belgeli Kılıç Ustası Sezer SARGIL müzede sergilenen eserlerini ve yakın zamanda yapımını tamamladığı kılıç ve savaş aletlerini seyircilere aktardı.
Son olarak Merkeze 7 km uzaklıkta tamamen doğal bir ortamda gol manzarası eşliğinde temiz hava alabileceğiniz Pelitözü Gölpark’ta sosyal tesislerde yapılan Özbek Mantısı ve Bilecik Linga Tatlısı tanıtıldı.

Konu ile ilgili olarak Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürü Serkan Bircan yaptığı açıklamada ” Bugün çekimlerini tamamladığımız çok kıymetli yapımcı ve sunucu Lokman Dağ beyin uzun yıllardır ekranlara taşıdığı ‘Anadoludayız’ programını Bilecik’te ağırlamaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Mayıs ayı içerisinde 360 TV kanalında ekranlara gelecek olan bu güzel çekimleri ve şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Bu programın Turizm Haftası’nı kutladığımız bu günlerde ve bereketli Ramazan ayında çekiminin gerçekleştirilmesi bizleri ayrıca mutlu etti. Kıymetli Yapımcı ve Sunucu Lokman Dağ ve Anadoludayız program ekibi, 360 TV ailesi başta olmak üzere bizlere desteğini esirgemeyen Osmaneli Belediye Başkanlığı ve Bilecik Belediye Başkanlığımıza şehrimizin tanıtıma katkı sağladıkları için şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.