DOLAR
32,5241
EURO
34,7579
ALTIN
2.493,07
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak

LGS Sınavı Nasıl Yapılacak ? Liselere Geçiş Sistemi Sınavı ne zaman, nasıl yapılacak ? Adaylar sınava nerede girecek? Bilecik’te öğrencilerin neler yapması gerekiyor ? Tüm detaylar  haberimizde.

LGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), LGS kapsamındaki merkezi sınavın, 20 Haziran 2020’de yapılacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada öğrencilerin sağlığı için sınav sırasında koronavirüs (COVID-19) nedeniyle pek çok tedbir devrede olacak.

Bakanlık, öğrencilerin sınava girecekleri binalara kolay ulaşabilmeleri için bu sene ilk kez kendi okullarında sınava gireceğini bildirdi.

Yeni Tip Koronavirüs (COVID-19) tedbirleri LGS’de uygulanacak

MEB, LGS Sınavına girecek olan aday öğrencilerin, önceden dezenfekte edilmiş binalara maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacağını ifade etti.

LGS Nasıl Yapılacak? 

MEB, LGS sınavına girecek adaylar için, LGS sınavının nasıl yapılacağına dair ayrıntılı bir doküman ve video hazırladı. Yayınlanan içerikte Yeni Tip Korona Virüs salgını tedbirleri kapsamında, öğrencilerin sınav binalarına kolay ulaşabilmeleri için bu yıl ilk defa öğrenciler kendi okullarında sınava girecekleri tekrar hatırladı.

Öğrenciler Sınava Gelirken Yanında Neler Bulunduracak?

Bakanlık tarafından yayınlanan haberde, öğrencilerin sınava gelirken yanlarında neler bulundurmaları gerektiği açıklandı. Öğrencilerin sınava gelirken, geçerli kimlik belgesi ile en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurmaları gerekiyor.

Öğrencilerin Sınava Gireceği Yer Nasıl Bildirilecek?

LGS sınavına girecek öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacağı kaydedilirken, giriş belgeleri, okul yönetimleri tarafından sınavdan 30 dakika önce öğrencilerin sıra numarasına göre masalarına bırakılacak.

Kantinler kapalı olacak, öğrenciler ihtiyaç duyabilecekleri malzemeleri yanında getirebilecek, okul yönetimleri her sınıfta dezenfektan ve peçete bulunduracak

MEB, okulda kantinlerin açık olmayacağını göz önünde bulundurarak öğrencilerin ihtiyaç duyacakları su, dezenfektan ve peçeteyi yanlarında getirebileceklerini belirtti. Ayrıca her ihtimale karşı sınıflarda dezenfektan ve peçete okul idareleri tarafından bulundurulacaktır.

Sınavda görevli tüm personele, sınava gelen öğrencilere, velilere  okul idaresi tarafından ücretsiz maske dağıtımı ve okul girişinde ellere dezenfektan uygulaması yapılacaktır.

Kimlik Belgelerinizi Sınavdan 1 Gün Önce Mutlaka Kontrol Edin

Adayların sınava girecekleri geçerli kimlik belgelerini en geç sınavdan 1 gün önce velisi ile birlikte kontrol etmeleri ve hazır bulundurmaları gerekiyor.

Fotoğraflı Geçerli Kimlik Belgesi Şartı Aranmayacak

MEB tarafından yapılan açıklamada, ülkemizde yaşanan salgın ve sürecinin getirdiği tedbirler dolayısıyla, geçerli kimlik belgesinde 15 yaş nedeniyle fotoğraf bulundurması gereken adayların, süreç  göz önüne alınarak fotoğraflı geçerli kimlik belgesi şartı aranmayacağı belirtildi.

Adayların yanında sadece bir velisi bulunabilecek

Bakanlık, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için adayların sadece bir veli ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uyarak, sınav günü en geç saat 09:00’da kendi okulunda hazır bulunmaları gerektiğini kaydetti. Ardından öğrenciler, COVID-19  tedbirleri kapsamında önceden dezenfekte edilmiş binalara, maskeleri takılı halde, bekletilmeden sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacak.

Rehber Öğretmenler Okul Dışında Görevli Olacak

Tüm okullarda rehber öğretmenler korona virüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilere ve öğrencilere yardımcı olmak için okul dışında görevli olacak.

Verilen Arada Tedbirler Korunacak

Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler, öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkabilecek. Öğrencilerin sosyal mesafelerini korumaları için görevli öğretmenler tarafından kontroller yapılacak ve  öğrencilerin velilerle bir araya gelmesine izin verilmeyecek. İkinci oturum için öğrenciler binalara sosyal mesafe korunarak sırayla alınacak. Velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyecek. Öğrencilerin binalara giriş ve çıkışlarında velilerin izdiham oluşturmamaları, sosyal mesafeye dikkat etmeleri gerekecek. Sınav sonunda öğretmenleri gözetiminde binadan çıkan öğrenciler velilerine teslim edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.